Hermann Eriksen imponerte som libero for Norge

U17-landslaget til Norge har nettopp kommet hjem fra VM i Arkangelsk i Russland. Norge leverte mange sterke resultater, men måtte til slutt ta til takke med den sure 4.plassen. Vår egen Hermann Eriksen spilte libero i alle kampene og var en av årsakene til at Norge slapp inn lite mål i turneringen mot sterk motstand. Vi tok en liten prat med Hermann og trener Andre Mølsted om turneringen.

Først av alt, fortell litt om turneringen!
Det var en stor forskjell fra spill i Norge, sier Hermann. Hurtigheten i spillet til Russland og Sverige var enormt høyt og vi måtte spille tøft med kroppen for å sette stopp for de. Vi viste frem en bra lagmoral og vi fant fort en bra kjemi med hverandre til tross for lite spill sammen foran turneringen. Alt i alt var det en rå tur med et bra trenerteam og en sammensveiset gjeng!

Var det mye publikum på kampene?
Det var veldig mye folk på semifinalen mot Russland. Selv tenkte jeg ikke så mye på det underveis, det var mer når jeg kom hjem til Solbergelva at inntrykkene kom.

Hva syns du om egen prestasjon i turneringen?
Jeg er veldig fornøyd. Jeg spilte libero i alle kampene og følte jeg vokste for hver kamp vi spilte. Fikk mye skryt av trenerne underveis.

Andre Mølsted var trener for U17 og har følgende å si om Hermanns innsats:
Hermann var en bauta bak for oss i VM. Norge som lag fikk veldig skryt av svenskene og russerne, spesielt defensivt. Hermann har et kjempepotensiale og kan bli en veldig god forsvarsspiller for Solberg i mange år fremover.

Resultater
Norge – Finland 0-0
Norge – Russland 0-5
Norge – USA 9-0
Norge – Sverige 0-10
Norge – Russland 2-3 (semifinale)
Norge – Finland 4-5 (bronsefinale)

Russland ble verdensmestere eller å ha slått Sverige 4-1 i finalen.

Andre nyheter