Magnus Ringblom ny hovedtrener

TEKSTEN ER HENTET FRA DRAMMENS TIDENDE (link her)

Svensken Magnus Ringblom er ny hovedtrener for Solbergs bandylag i eliteserien.

NEDRE EIKER: I flere år har Solberg vært på jakt etter en trener som kommer utenifra og kan gi klubben nye impulser. Det har ikke SSK lyktes helt med, før nå. Svensken Magnus Ringblom har signert en ettårskontrakt med Nedre Eiker-klubben, og blir ny hovedtrener.

Ringblom har etter rapportene tidligere vært trener for seniorlagene til lag som AIK, Katrineholm og Rättvik i Allsvenskan (nivå to), pluss flere lag i G18- og G20-klassen – og nå sist vinter i Bollnäs. Solbergs nye trener skal også ha oppgaver inn mot junioravdelingen og lagene/trenerne der.

– Vil gi oss et løft

Solberg har, bortsett fra et par sesonger, kjempet helt i toppen av norsk bandy de siste 40 årene. SSK ble seriemestere sist i 2017/2018-sesongen, og i NM er det blitt fire sølv på rad bak Stabæk. Det siste tiåret har klubben hatt trenere som hentet fra egne rekker, som Thomas Moen, Robert Arnesen, Ståle Børresen og Dag Erik Amundsen. Sist sesong var Marius Austad og Petter Moen spillende trenere.

– Trenerne de siste årene har helt klart gjort en god jobb, men Ringblom er en ekstern trenerkapasitet som vil gi oss et løft. Dette trenger vi, og med bakgrunnen til Ringblom tror vi han skal passe bra. Han er en godt utdannet trener som har tatt alle trinnene når det gjelder kurs i svensk bandy, og er flink med unge spillere, sier Dag Kåre Lunden, sportslig leder i SSK Bandy.

Første på 15 år

Sist gang Solberg hadde en svensk hovedtrener var Rickard Fritjofsson i 2004/2005. Historisk sett har det sjelden vært utenlandske trener i Nedre Eiker-klubben. Finnen Ari Kallioniemi trente SSK på slutten av 1990-tallet, men ellers har det vært lokal trener.

Det har også skjedd ting på spillerfronten i Solberg. I forrige uke ble Mjøndalens midtbanespiller Alexander Cras signert.Klubben arbeider nå med støtteapparatet rundt Magnus Ringblom. Det er ikke klart hvem andre som skal inngå i trenerteamet.

Andre nyheter