Solberg til semifinale etter 3 strake seiere mot MIF

Solberg – Mjøndalen 8-6 (4-4)
Mjøndalen måtte vinne den tredje kvartfinalen hvis ikke sesongen skulle ta slutt, mens Solberg hadde muligheten til å sikre semifinaleplassen. Og kampen ble jevnere enn de to første kvartfinalene som Solberg har vunnet klart. Eirik Lunden var sjuk så junioren Hermann Eriksen tok hans plass som back og gjorde sine saker meget bra. Hele kampen ble preget av Hawaii-spill og mye rot. Og lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen. Solberg begynte best og Kristian Hagen satte 1-0 etter en flott enkeltmannsprestasjon. Like etter økte Eirik Bø Johnsen til 2-0 på corner. Like etter mister Solberg ballen i eget forsvar og ballen havner til slutt hos Andrej Anufrienko som etter to forsøk får ballen i mål bak Ole Tobias Fevang. Så får Mjøndalen straffe da Nikita Sitnikov blir felt. Anufrienko er sikker og utligner til 2-2. Kampen bølger frem og tilbake og begge lag har sjanser til å gå opp i ledelsen. Ole Tobias Fevang gjør en kanonredning etter et innspill fra kant, og like etter gjør William Falch i Mjøndalens mål det samme da Chrstopher Nålby blir helt fri. Nålby får revansje like etterpå da han snapper en corner på første og setter enkelt ballen i åpent mål mens hele Mjøndalen er utspilt. Like etterpå får Mjøndalen nok en straffe, noe som så veldig billig ut. Anufrienko er sikker og utligner til 3-3. Kristian Hagen gjør deretter en kopi av sitt første mål, han går hele veien før han setter ballen bak Falch i Mjøndalen-buret. Ett vakkert solo-mål igjen. Så gir Solberg bort ballen igjen og Martin Nørgaard takker og bukker for det og utligner til 4-4 rett før pause. En veldig rotete omgang, der begge lagene faktisk kunne scoret enda flere mål.

Kristian Hagen måtte dessverre ut i pausen med en skadet lyske og Solberg må dermed rulle på 2 innbyttere i hele 2. omgang. Solberg best også i 2. omgang. Marius Austad frispiller Emil Gulbrandsen i mellomrommet og Emil spiller videre til Sondre Kristoffersen som kommer alene med keeper. Sondre er sikker og sender Solberg i føringen igjen. Solberg øker også til 6-4 på et kanonskudd fra Øyvind Bø Johnsen i nettaket. Solberg så ut til å gå mot semifinale, men Mjøndalen nektet å gi seg. Flere Solberg-spillere er i nærheten av en løs ball på midtbanen, men ingen går etter den og Mjøndalen får plutselig kontre. Anufrienko finner Eirik Aaslid med en flott pasning og Aaslid reduserer til 6-5. En merkelig situasjon. Så får Mjøndalen nok en straffe, også denne gangen virket den noe billig. Anufrienko misser straffen, men dommeren har blåst for en utvisning når straffes tas så den må tas på nytt. Tor Erling Tveter skyter midt på Ole Tobias Fevang, men ballen triller forsiktig inn i målet og Mjøndalen har utlignet til 6-6. Solberg går rett i angrep og en lang lyre fra Marius Austad finner Sondre Kristoffersen som legger igjen ballen til Eirik Bø Johnsen. Eirik blir haket opp idet han kommer inn i feltet og dommerne dømmer straffe. Sondre Kristoffersen er sikker fra merket og sender Solberg i føringen igjen. Like etter øker Emil Gulbrandsen til 8-6 på pasning fra Eirik Bø Johnsen og avgjør kampen.

En ganske svak kamp av Solberg spillemessig, men viser sterk moral som vinner allikevel. Solberg gjorde kort prosess med Mjøndalen i kvartfinalen og vinner med 3-0 i kamper. Nå venter ett opphold på uker før semifinalene. Motstander blir trukket senere.

Les hva DT skriver om kampen her (+)

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (1 mål, 3 assist)
7. Sondre Kristoffersen (2 mål)
9. Petter Moen
11. Øyvind Bø Johnsen (1 mål)
17. Kristian Hagen (2 mål)
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen (1 mål, 1 assist)
23. Christopher Nålby  (1 mål)
26. Hermann Eriksen
33. Stian Østvold
91. Marius Austad (3 assist)

 

Andre nyheter