Stabæk dro i fra i 2. omgang

Stabæk – Solberg 6-0 (0-0)
For fjerde året på rad møttes Stabæk og Solberg i NM-finalen, denne gangen på Marienlyst i Drammen. Forholdene lå til rette for en fartsfylt og spennende match. 1. omgang er uhyre jevn og tett som en finale skal være. Solberg skaper de største sjansene, først på en langball mot Sondre Kristoffersen som Alexander Nygaard får parert. Samme Nygaard gjør en strålende dobbeltredning noen minutter etterpå når både Sondre Kristoffersen og Emil Horgen prøver å overliste landslagskeeperen. Kampen bølger frem og tilbake og Stabæk skaper mange cornere, men rusen til Solberg er prikkfri før pause. Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Det som ikke skal skje, det skjer i starten på 2. omgang. Stabæk får uttelling på to kjappe cornere i starten og går opp til 2-0. Ingen kanonskudd, men ballen går over linja i begge tilfellene. Først ved Christian Randsborg, så ved Björn Buskqvist. Like etterpå får Stabæk kontre på en feilpasning fra en Solberg-spiller og Nikolai Jensen setter 3-0. Herfra og ut dominerer Stabæk og lufta går litt ut av Solberg. De siste 20 minuttene prøver Solberg et siste desperat forsøk ved å legge om til 4 mann bak og flytte opp folk, men kommer ikke nærmere enn en del cornere og noen fine redninger fra Alexander Nygaard. I stedet får Stabæk kontre og det utnytter de til fulle. Først gjør Nikolai Jensen sitt andre til 4-0 før Markus Fremstad avslutter med to kjappe så sluttresultatet blir 6-0.

Et veldig fortjent NM-gull til Stabæk som har vært soleklart best gjennom hele sesongen og også i finalen. Vi gratulerer! Vi benytter også anledningen til å takke alle som har fulgt oss i årets sesong og håper vi sees neste vinter!

Les hva DT skriver om kampen her

Les hva Budstikka skriver om kampen her

Solbergs lag
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen
7. Sondre Kristoffersen
8. Emil Horgen
9. Petter Moen
10. Alexander Johnsen
11. Øyvind Bø Johnsen
16. Eirik Lunden
18. Even Gamst
21. Lasse Lunden
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby
33. Stian Østvold
57. Erik Wam
91. Marius Austad

Andre nyheter