Stabæk effektive i toppkampen

Solberg – Stabæk 2-5 (1-0)
Det var duket for en tidlig seriefinale på Solbergbanen når nr 1 Stabæk kom på besøk. Solberg måtte vinne for å henge med i gullkampen. Eirik Lunden var fortsatt ikke frisk så Øyvind Bø Johnsen fortsatte på backen og gjorde igjen en god kamp. Solberg startet best og skapte en del cornere i starten. På en av disse ble det også uttelling når Sondre Kristoffersen dunket inn 1-0. Solberg fortsatte å kjøre kampen og bare en fantastisk redning fra Stabæks keeper Alexander Nygaard hindret 2-0 når Eirik Bø Johnsen var alene gjennom. Også Erik Wam kjempet seg til en stor sjanse, men avslutningen gikk like utenfor. Stabæk ble stort sett tvunget til å skyte langskudd som Ole Tobias Fevang hadde god kontroll på. Helt på tampen holdt Solberg på å øke til 2-0 når Petter Moen fikk knalltreff på corner, men ballen gikk i en skulder på streken og over mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Solberg, helt fortjent i forhold til spill og sjanser.

Solberg rivstartet også 2. omgang og satte press på Stabæk. Eirik Bø Johnsen ble helt fri på en flipp, men fikk ballen for langt foran seg og Stabæk fikk klarert til corner. Så hadde Sondre Kristoffersen en gylden mulighet til å øke til 2-0, men Stabæks keeper reddet til ny corner. I stedet utlignet Stabæk til 1-1 når en mislykket langball endret retning i en Solberg-spiller og havnet på et sølvfat for toppscorer Buskqvist som enkelt satte 1-1. Solberg svarte like etterpå når Christopher Nålby fant Alexander Johnsen helt alene foran mål. Alexander var sikker og førte Solberg opp i 2-1. Så bestemte Eirik Bø Johnsen seg for å gjøre alt selv og raidet gjennom hele Stabæk-laget. Når alle trodde han skulle sette 3-1, spilte han uselvisk ballen på tvers til en fri Even Gamst, men ballen kom litt bak Even og sjansen rant ut i vasken. I stedet utlignet Stabæk til 2-2 på en knallhard corner i nettaket signert Christian Randsborg. Det siste kvarteret ble tempoet skrudd ytterligere opp og kampen bølget frem og tilbake. Solberg var nære en supersjanse når Marius Austad fant Sondre Kristoffersen med et flipp, men ballen hoppet over kølla til Sondre. I denne fasen var kampen skremmende lik fjorårets seriefinale der også stillingen var uavgjort 10 minutter før slutt. Begge lagene gikk for en scoring som ville gi seieren, og uheldigvis var det Stabæk som fikk uttelling med et merkelig mål. Ole Tobias Fevang ga en retur som gikk rett opp i lufta. Nikolai Jensen var først på returen og slår den i en bue over Ole Tobias og opp i lufta. Deretter kjemper Øyvind Bø Johnsen en kamp med Jensen om ballen foran mål. Ingen av spillerne ser balle og den spretter inn i mål. Det var da 5 minutter igjen av kampen og Solberg flyttet frem alt som var i en jakt på utligning. I stedet fikk Stabæk uttelling på to langskudd på tampen slik at sluttresultatet ble 2-5.

Kampen bølget frem og tilbake mellom to gode lag i hele kampen og som Marius Austad sa til Drammens Tidende etter kampen: Dette er det beste norsk bandy har å by på! Det var et vanvittig høyt tempo i hele kampen og underholdningsverdien må ha vært stor. Resultatet kunne like gjerne vært 5-2 til Solberg, men Stabæk trakk det lengste strået i en veldig bra bandykamp mellom to gode lag.

Les hva DT skriver om kampen her

Les hva Budstikka skriver om kampen her

Solbergs lag
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen
7. Sondre Kristoffersen (1 mål)
8. Emil Horgen
9. Petter Moen
10. Alexander Johnsen (1 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg
21. Lasse Lunden
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby (1 assist)
33. Stian Østvold
57. Erik Wam
91. Marius Austad (1 assist)

Andre nyheter