THOMAS MOEN

Født: 03.05.1976
Posisjon: Half
Tidligere klubber: IF Boltic, Villa Lidköping BK
Debut i SSK: 1993/1994

Følg 17 på Twitter

Mål: 19
Assists: 20
Poeng: 39

Mål: 16
Assists: 21
Poeng: 37

Mål: 11
Assists: 17
Poeng: 28

476

KAMPER FOR SOLBERG

1

NM-GULL

6

SERIEGULL

Om Thomas


Les om Thomas sin karriere og hva han mener om kommende sesong.

Thomas begynte tidlig med bandy og som sønn av Solberg-legenden Helge Moen ble det mange timer på Solbergbanen i ung alder for Thomas. Man så tidlig et talent utenom det vanlige og Thomas var dominerende både på liten bane og de første årene på stor bane. Blant annet var Thomas med å vinne NM-gull for juniorer i 1992. Debuten på A-laget kom i sesongen 93/94 og Thomas etablerte seg raskt i troppen til A-laget. Thomas ble seriemester for første gang i 94/95 da Solberg vant serien overlegent. Det ble også NM-finale den sesongen, men Solberg tapte 3-2 for Stabæk etter sudden death. Thomas sin utvikling fortsatte og sammen med Ole Blom og Dag Erik Amundsen dannet han en fryktet angrepstrio. Thomas debuterte på A-landslaget i 1996 og fikk sitt første VM i Sverige i 1997. 1996/1997 var også den siste sesongen i Solberg for Thomas sin del på en stund. Sommeren 1997 gikk flyttelasset til Karlstad og IF Boltic. Thomas startet også i angrep her, men ble etterhvert flyttet ned som half. Thomas spilte fire sesonger i Boltic før han byttet til Villa/Lidköping sommeren 2001.

Etter en sesong i Villa flyttet Thomas hjem igjen sommeren 2002 og ble spillende trener i Solberg. Solberg rystet storfavoritten Mjøndalen i semifinalen denne sesongen, men tapte til slutt 3-2 i kamper. Året etter gikk ferden tilbake til Villa/Lidköping igjen. En kneskade satte Thomas utenfor nesten hele sesongen 03/04, men sesongen etter var Thomas tilbake i toppslag og var med å vinne seriegull med Villa. Etter ca 200 kamper i svensk eliteserie ble 2005/2006 den siste sesongen i Sverige for Thomas før flyttelasset igjen gikk hjem til Solbergelva.

Dette skulle bli starten på en ny storhetstid for Solberg. Med Thomas som spillende trener gjorde Solberg en imponerende utvikling og allerede i første sesong kjempet de om seriegullet med Stabæk. Solberg tapte på målstreken, men var kommet i toppen for å bli. Thomas ble Årets spiller i Norge. Sesongen etter ble Solberg seriemestere etter kun ett tap gjennom hele sesongen. Thomas ble igjen Årets spiller, men Solberg tapte NM-finalen mot Stabæk. Historien skulle gjenta seg året etter, Solberg ble seriemestere, men tapte finalen mot Stabæk. I 2010 skulle Thomas endelig få sin første kongepokal etter 8-1 mot Stabæk i finalen. Thomas førte Solberg til “The Double”. Thomas ble også seriemester året etter, men Solberg tapte semifinalen mot Mjøndalen. Våren 2011 la Thomas skøytene på hylla, men det varte kun en sesong før han var tilbake til sesongen 2012/2013. Thomas var spillende trener på laget som gikk til NM-finale i 2016, men er fra årets sesong kun spiller. Sesongen 16/17 blir hans 24 på A-lagsnivå.

Thomas spilte 11 VM for Norge før han ga seg etter VM i Moskva i 2010. Han var i flere år kaptein på landslaget og spilte 77 A-landskamper.

Personlig
Skøyter: Bauer
Kølle: Forhåpentligvis Brisseklubban
Transportmiddel: Bil type Mitsubishi
Mat og drikke: Glad i pasta og vin
Beste bandyminne: Seriegullet med Villa Lidköping 04/05
Beste spiller du har spilt med: Det får deles mellom Johan Esplund, Daniel Andersson og Fredrik Rinaldo
Favorittbane i Norge: Solbergbanen

Internt
Best trent: Eirik Bø Johnsen
Jålekopp: Marius Austad
Bruker lengst tid i dusjen: Ole Tobias Fevang
Størst biceps: Lars Erik Grøtterud

Eliteserien 17/18
Seriegull: Stabæk
NM gull: Solberg
Årets spiller: Eirik Bø Johnsen
Eliteseriens største buse: Lars Christian Sveen

77

A-LANDSKAMPER

11

VM

2

ÅRETS SPILLER

Andre spillere