Solberg vant igjen mot naboen

Solberg – Mjøndalen 5-3 (3-2)
For 35. gang møttes rivalene Solberg og Mjøndalen til kamp 2.juledag. Solberg har vunnet de 14 siste og ledet sammenlagt med 18-15 før dagens kamp. Det var to lag i form som møttes på Solbergbanen. Både Solberg og Mjøndalen hadde flere strake seiere i ryggsekken før dagens kamp. Snøen lavet ned før kampstart så det ble litt vanskelige spilleforhold. Solberg prøvde hele tiden å spille ballen etter isen og hadde mest ball. Men Mjøndalen var farlige. når de først angrep og tok ledelsen 1-0 da Alexander Serov fikk drømmetreff fra 20 meter. Ballen føk inn i nettaket bak Ole Tobias Fevang. Solberg fortsatte med sitt pasningsspill og fikk belønning da Erik Fjeldheim kom rundt på høyrekanten og sendte ballen inn foran mål. Mjøndalens Christoffer Askheim var uheldig og sendte ballen i eget mål til 1-1.

Christopher Nålby setter ballen i mål til 3-2

Så gikk Mjøndalen rett i angrep og Alexander Serov fant Eirik Aaslid alene foran mål og Aaslid sendte Mjøndalen i føringen igjen. Solberg svarte da Christopher Nålby kom i drømmeposisjon rettvendt mot Mjøndalens forsvar. Et par dragninger senere gikk ballen gjennom bena på William Falch i Mjøndalens mål og lagene var like langt. Like før pause sendte Nålby Solberg i ledelsen for første gang på en retur og dermed gikk lagene til pause på stillingen 3-2 til Solberg.

Solberg Ultras lagde liv som vanlig

I pausen avtok nedbøren noe og det så ut til å bli bedre forhold i 2. omgang. Men allerede etter kort tid begynte det å lave ned igjen og også mer snø enn det kom i 1. omgang. Det ble en stillingskrig i 2.omgang med mange dueller og lite finspill. Mathias Stavis økte til 4-2 for Solberg da han fikk drømmetreff fra langt hold, ikke så ulikt Serovs mål tidligere i kampen. Mjøndalen ga seg ikke og fikk inn en redusering gjennom Bendik Sørensen på en retur. Ole Tobias Fevang reddet to ganger, men måtte til slutt kapitulere for Sørensens avslutning.

William Falch sto godt og redder her fra Solbergs toppscorer Even Gamst

Det så ut til å gå mot en spennende avslutning på kampen, men Simon Stavis ødela noe av den spenningen da han økte til 5-3 like etterpå. Ett innspill fra Emil Gulbrandsen fant Simon som sto helt alene foran mål etter en markeringsmiss fra Mjøndalens forsvar. Simon takket og bukket og satte ballen enkelt i mål. Mjøndalen flyttet frem masse folk på slutten og pumpet baller inn i feltet, men Petter Moen & co i Solbergs forsvar var sikre og tok det som kom.

Solberg utøket sin ledelse til 19-15 i 2.juledagsoppgjøret og vant sin 15. kamp på rad! Nå venter et lite opphold før det er kamp mot Skeid på Voldsløkka søndag 3.januar kl 1800.

Kampen gikk live på YouTube og eminente Arne Knutsen hadde kontroll bak kameraet som vanlig

Solberg
1. Ole Tobias Fevang (1 assist)
5. Emil Gulbrandsen (2 assist)
9. Petter Moen
10. Simon Stavis (1 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen
17. Kristian Hagen
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg
21. Erik Fjeldheim (1 assist)
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby (2 mål)
24. Martin Bjerkeset
26. Hermann Eriksen
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis (1 mål, 1 assist)

Se kampen i reprise her