6.plass etter tap mot JPS

Solberg – JPS 1-5 (0-2)
I kampen om 5.plassen ble det nok en gang finsk motstand, denne gangen i form av JPS fra Jyväskylä. Solberg rullerte litt på laget igjen, og denne gangen fikk juniorene Erik Fjeldheim og Sondre Steiner tillit fra start. Marius Lunden gjorde også sin første match i turneringen. Solberg begynte bra og tok tak i taktpinnen fra start. Allerede etter 2 minutter kommer den første sjansen da Emil Gulbrandsen og Sondre Kristoffersen kombinerer fint på venstrekanten og sistnevnte får til en bra avslutning som keeperen må gi corner på. Corneren blir resultatløs. Like etter kommer Erik Fjeldheim på høyrekanten og etter et par kjappe dragninger blir han felt inne i straffefeltet. Utrolig nok velger dommeren og dra det ut til frislag. Så får Kristoffersen nok en mulighet, denne gangen helt fri etter et bra løft fra Gulbrandsen, men keeperen gjør en bra redning. Solberg styrer det meste og har mye ball. Etter 12 minutter går ballen på et snøre og etter et par kantbytter kommer Eirik Bø Johnsen inn i straffefeltet og blir felt. Denne gangen kan ikke dommerne unnlate å dømme straffe. Kristoffersen går frem, men skuddet er svakt og går midt på keeper. Juniorene får mye spilletid og gjør det bra. Spesielt Sondre Steiner og Erik Fjeldheim er mye involvert med ball.

Etter 21 minutter skjer det som ikke skal skje. Solberg roter med ballen inne i eget straffefelt og JPS utnytter det til fulle. Tuuka Ässämäki får en enkel jobb med å sende JPS i ledelsen med 1-0. 2-0 kommer like etterpå etter et skudd fra 16 meter midt foran mål. Det er Juho Kaaretkoski som setter den i mål. Etter dette mister Solberg noe av styringen på kampen. Like før pause kommer det et nytt bra løft fra Gulbrandsen til Kristoffersen, men Kristoffersen får ikke med seg ballen. Dermed går lagene til pause på stillingen 0-2 i en ganske bra omgang fra Solberg. Dessverre er JPS litt mer distinkte når de får sjansene, og Solberg klarer ikke å omvandle overtaket i spill i mål.

Sondre Steiner fikk tillit fra start og gjorde en veldig god 1.omgang

I 2.omgang er det JPS som tar kommandoen, de fikk kampen akkurat der de ville ha den etter de to kjappe scoringene før pause. Etter 36 minutter får de en corner fra høyre og bare en kjemperedning fra Ole Tobias Fevang hindrer 3-0. Etter 44 minutter er det like farlig i andre enden etter en corner. Eirik Bø Johnsen får bra treff, men skuddet reddes på streken. Like etter kommer det et bra løft fra Øyvind Bø Johnsen, men den når akkurat ikke Kristoffersen på topp. Etter 49 minutter får vi matchens beholdning og den er det Nikke Tuhkanen som står for. En fantastisk pasning går gjennom hele Solbergs forsvar og fristiller Jaako Manninen som ikke gjør noen feil alene med Fevang. Den pasningen fra Tuhkanen var verdt entrépengene alene. Som i går rakner Solberg litt siste 10 minuttene. JPS har flere store sjanser og etter 57 minutter øker de til 4-0 etter nydelig spill. Jarno Eronen avslutter med et skudd i mål fra 10 meter. Like etter kommer 5-0 på en retur ved Jesu Koljonen etter at Fevang har reddet det første forsøket. Solberg får inn en redusering på overtid etter en fin prestasjon av Erik Fjeldheim som komme rundt på høyrekanten og avslutter. Keeper gjør en bra redning, men på returen er Kristoffer Hellum fremme og gjør sitt første mål for A-laget.

Eirik Bø Johnsen gjorde en bra turnering og var Solbergs beste i helga

Kampen ender 5-1 til JPS I en kamp der Solberg dominerte de første 20 minuttene, mens de siste 40 gikk til JPS og sett under ett vinner de fortjent. Dermed ender Solberg cupen på 6.plass.

SOLBERG
1. Ole Tobias Fevang
5. Emil Gulbrandsen
6. Tommy Solberg
7. Sondre Kristoffersen
8. Kristoffer Hellum (1 mål)
9. Petter Moen
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
16. Marius Lunden
17. Kristian Hagen
21. Erik Fjeldheim (1 assist)
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby
24. Martin Bjerkeset
26. Hermann Eriksen
27. Sondre Steiner

Les kamprapporten her

Se kampen i reprise her