De finske mesterne ble for sterke

Solberg – Akilles 3-8 (1-2)
Etter seieren mot Västanfors var det mye som sto på spill i kveldens siste kamp mot de finske mesterne Akilles. Til denne kampen var kaptein Petter Moen ute så Hermann Eriksen tok over liberoplassen og Lars Fredrik Olsen tok kapteinsbindet. Akilles fikk den første sjansen på et bra løft etter 2 minutter, men Ole Tobias Fevang reddet mesterlig. Like etter løsner Akilles et skudd fra 20 meter, men Fevang redder igjen. Solberg jobber seg inn i kampen igjen og etter 6 minutter blir en corner fra høyre farlig da Christopher Nålby snapper ballen på første, men avslutningen går over. Like etter kjører Eirik Bø Johnsen solo over hele banen og blir felt på vei i gjennom. Soleklar straffe for Solberg. Christopher Nålby gjorde seg klar igjen, men denne gangen traff han dessverre ikke like godt som sist, ballen gikk utenfor. Akilles setter i gang kjapt og ballen går fort frem til Denis Sadakov som banker inn 1-0 på et kanonskudd fra venstre. Tungt mentalt for Solberg, sjansen til 1-0 ble i stedet 0-1 på få sekunder. Etter 10 minutter får Sondre Kristoffersen en bra mulighet i vinkel, men Akilles keeper redder. Igjen kontrer Akilles og Sadakov kommer nesten fri med Fevang, men Fevang redder igjen. Like etter kommer Akilles på høyrekanten og bare en perfekt brytning fra Hermann Eriksen hindrer en stor sjanse for finnene. Like etterpå spiller Solberg bra og Sondre Kristoffersen får en bra skuddmulighet, men keeper redder ut til corner. Corneren skyter Sondre selv og banker den i treverket og ut. Første kvarteret er jevnt og begge lag bytter på å ha ball i en ganske velspilt bandymatch så langt. Solberg får en ny corner fra venstre, men slår bom på ballen. Akilles snapper opp ballen og kontrer. På vei gjennom blir de felt og dommeren dømmer straffe. Sadakov er sikker og banker inn 2-0 for Akilles. Igjen et veldig tungt mål å slippe inn. Etter 21 minutter finner Eirik Solberg Even Gamst med et perfekt løft i bakrom, men Even misser nedtaket. Kampen bølger frem og tilbake og like etter spiller Akilles seg i gjennom og bare en fantastisk redning fra Fevang hindrer ny scoring. Like før pause får Solberg endelig uttelling. Sondre Kristoffersen finner Kristian Hagen med en fantastisk pasning og Hagen er rolig alene med keeper og reduserer til 1-2 som også blir pauseresultatet.

Kristian Hagen med to mål mot Akilles i kveld

Solberg kommer med ny energi ut i 2. omgang og utligningen kommer kjapt. Eirik Bø Johnsen prøver å tråkle seg i gjennom forsvaret til Akilles, men blir stoppet. Eirik Solberg plukker opp ballen og skyter ballen lavt i mål fra 17-18 meter. Etter 36 minutter får Sondre Kristoffersen en kjempesjanse når han avanserer forbi et par Akilles-spillere og kommer helt fri, men avslutningen er for svak og går utenfor. Hva skjer da? Jo, Akilles stiller om og Kasperi Hirvonen finner Iisakki Kaivola med en fantastisk pasning tvers i gjennom hele Solbergs forsvar. Kaivola er sikker alene med Fevang og sender Akilles i ledelsen med 3-2. Like etter kommer Matti Vainio på et raid og dribler flere Solberg-spillere før det ser ut som om han blir stoppet inne i straffefeltet. På en eller annen måte får han med seg ballen og setter 4-2 til Akilles. En kalddusj for Solberg som spilte bra, men uflaks og udyktighet i de avgjørende situasjonene ble avgjørende. Etter 40 minutter får Eirik Solberg en kjempesjanse til å bli tomåls-scorer, men avslutningen er for tam etter fint forarbeid fra Kristian Hagen. Like etter er det Hirvonen som igjen er servitør. Med et langt løft blir to Akilles-spillere fri mot libero Hermann Eriksen. Kaivola serverer Sadakov som får en enkel oppgave med å øke ledelsen til 5-2. Etter 51 minutter kommer Hagen på et kjemperaid og drar av flere Akilles-spillere, men skuddet reddes av keeper. Returen går ut igjen til Hagen og han setter den i buret og reduserer til 3-5. Siste 10 minuttene kollapser Solberg dessverre totalt. Først får finnene straffe etter 56 minutter og den setter Sadakov like sikkert som den første. Så scorer Akilles to ganske like mål i siste spilleminutt da de får lov til å drible seg alt for enkelt inn langs linja og sette ballen i åpent mål bak Fevang. Alt for slapt forsvarsspill i de situasjonene.

Eirik Solberg scorte for andre kamp på rad med sin utligning til 2-2

Dermed vinner Akilles gruppa og får møte Tellus i finalen i morgen. Ready slo Västanfors med 3-1 og blir derfor nummer 2 i gruppa og møter Tillberga i bronsekampen. Solberg blir nr 3 og får møte finske JPS i kampen om 5.plassen i morgen kl 10:30. Kampen for å unngå sisteplassen i turneringen spilles mellom Västanfors og Stabæk.

SOLBERG
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen
7. Sondre Kristoffersen (1 assist)
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
14. Tomas Formo
15. Lars Fredrik Olsen
17. Kristian Hagen (2 mål)
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg (1 mål)
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby
24. Martin Bjerkeset
26. Hermann Eriksen
27. Sondre Steiner

Les kamprapporten her

Se kampen i reprise her