Endelig seier til damelaget

I kveldens hjemmekamp mot Ullevål tok damene en klar 8-3 seier. Lagene spilte 5-5 for en drøy uke siden, men i kveldens kamp tok Solberg seieren. Damelaget er ikke bortskjemt med seire, sist seier kom i november 2018. Siden den gang har de vært nære flere ganger og tre uavgjorte kamper viser hvor nære de har vært. Dermed var gleden ekstra stor på isen og i garderoben etter kampen! Noen mente musikken med allsang fra garderoben hørtes helt til Bergås.

Solberg Ultras var på plass og bidro til bra stemning

Det var Ullevål som scoret først i kveldens kamp. Allerede etter drøye 4 minutter kom kaptein Martine Hansen Bakken gjennom og satt 0-1. Etter ti minutter kom Solberg tilbake på et hjørneslag. Matilde Eystø la perfekt inn til Susanne Skyttern Agdestein som smalt kula i kassa, 1-1! Kun få minutter senere kom 2-1 til hjemmelaget ved Matilde Gommerud. Et frislag fra midtbanen etter 19 minutter skulle vise å bli svært farlig, når storskytter Anneli Svalbjørg Pettersen satt skuddet på mål. Keeper stoppet skuddet, men på returen var Susanne Skyttern Agdestein frempå og satt inn 3-1. Kampen var snudd og hjemmelaget jobbet veldig godt defensivt og vant mange baller i gunstige posisjoner. Kaptein Johanne Eystø vant ballen på egen halvdel og satt fart opp langs vantet og gikk hele veien inn i 17 meteren før hun smalt ballen i borte kryss fra spiss vinkel. Da var stillingen 4-1 og man var ikke en gang halvveis til pause.

Matilde Eystø med 3 målgivende pasninger i kveld

Før pause rakk Susanne Skyttern Agdestein å sette et mål til, etter assist fra Erle Austdal Aabrekk. 5-1 og lagene gikk til pause. I garderoben fikk hjemmelaget skryt for defensiv innsats og bra angrepsspill, og det ble poengtert at kampen ikke var vunnet, selv med solid ledelse. Jentene kom på banen igjen full av energi og vant ballen høyt i banen. Matilde Eystø spilte til Matilde Gommerud som satt ballen i mål til 6-1 allerede etter 30 sekunder. Et kvarter senere satt hjemmelaget igjen et hjørneslag i mål. Igjen assist fra Matilde Eystø, denne gang til Anneli Svalbjørg Pettersen som satt ballen i nettaket, 7-1. Siste 20 minuttene kom Ullevål litt mer med og klarte å sette 2 mål. I mellom de 2 satt Matilde Gommerud inn sitt tredje for kvelden, igjen assistert av Erle Austdal Aabrekk.

Kaptein Johanne Eystø i fint i driv

Dermed endte kampen 8-3 og hjemmelagt tar med seg seiersrusen inn mot jul og kamper etter nyttår! Trener Tommy Solberg var svært fornøyd med defensiven i kveldens kamp og det var vanskelig å kåre banens beste når alle jobbet så godt. Matilde Gommerud får den denne gang, etter ekstrem innsats hjemover i tillegg til tre kontrollerte mål.

Matilde Gommerud med 3 scoringer, her setter hun ballen i mål til 2-1

Les liverapporten her

Solberg
1. Thea Trulsen
2. Andrea Hegg Riegels
3. Mia Kristine Aasand
4. Camilla Friis
5. Johanne Eystø (1 mål)
7. Matilde Eystø (3 assist)
9. Susanne Skyttern Agdestein (3 mål)
10. Ronja Rygg Thorvaldsen
11. Matilde Gommerud (3 mål)
14. Anneli Svalbjørg Pettersen (1 mål, 1 assist)
15. Erle Austdal Aabrekk (2 assist)
99. Hedda Fjeldheim

Susanne Skyttern Agdestein var aktiv og scorte 3 mål

Andre nyheter