Flest kamper for Solberg


Her ser du 500-klubben i Solberg Bandy. Trykk på de ulike navnene for mer informasjon om hver enkelt spiller.

Finn var den defensive midtbanespilleren som jobbet ekstremt hardt på midten. Ofte kalt “Filla” av lagkameratene. Som sønn av Jens Austad vokste han opp med bandybane på gårdsplassen sammen med storebror Ola. Var med på hele den første storhetstiden til Solberg og ga seg ikke før han var 43 år i 1995. Hans siste kamp var NM-finalen mot Stabæk på Valle Hovin. Sønnen Simen spilte også på A-laget i flere sesonger. Finn spilte med nummer 10.

NM-gull: 7
Seriegull: 5
Landskamper: 28

Erik kom fra Mjøndalen som unggutt og har vært med på alle NM-gullene til Solberg. Når man tenker på at det er 29 år mellom første og siste gull er dette en enorm prestasjon. Erik var den solide sisteskansen gjennom hele Solberg sin første storhetstid og også gjennom bølgedalene på 90-tallet. Erik var med som reserve under Solberg sin siste storhetstid på 2000-tallet. Erik prøvde seg også i svensk eliteserie med Ale/Surte BK på begynnelsen av 90-tallet. Erik var med på bronselaget under VM på Hamar i 1993 og ble kåret til mesterskapets beste keeper. Erik spilte med nr 20.

NM-gull: 9
Seriegull: 8
Landskamper: 63

Helge var en av de store lederne på Solbergs lag på 80-tallet og var kaptein i flere sesonger. Gikk glipp av klubbens første NM-gull da han prøvde seg i svenske Tranås BOIS. Var en anvendelig spiller og selv om han stort sett spilte spiss og bøttet inn mål spilte han også i forsvar ved flere anledninger. Har senere vært trener for både Solberg og landslaget. Sønnene Thomas og Petter ble begge landslagsspillere i bandy og spiller på A-laget i dag. Helge spilte med nummer 9.

NM-gull: 6
Seriegull: 4
Landskamper: 89

Arne var playmakeren på 80-tallet. Teknisk og med bra spilleforståelse foret han spissene med baller. Var sentral både på Solberg og på landslaget i en årrekke. Spilte også i Hamar og Drammen. Har senere vært trener for Solberg og Mjøndalen. Har også hatt flere oppdrag som forbundskaptein for yngre landslag. Alle hans tre sønner Anders, Espen og Erik har spilt A-lagsbandy i Solberg, og Espen har også A-landskamper for Norge. Arne spilte med nummer 8.

NM-gull: 7
Seriegull: 4
Landskamper: 60

Stian var en rask og teknisk midtbanespiller som ofte var “limet” i laget i flere sesonger. Scoret i NM-finalen mot Stabæk i 1998 og var også sentral på laget som vant i 2010, men da som høyrehalf. Avsluttet karrieren i Solberg med fire strake seriegull. Fortsatt aktiv i Konnerud Bandy i 1. divisjon. Stian spilte med nr 16.

NM-gull: 2
Seriegull: 5
Landskamper: 11

Petter kom frem på A-laget rundt årtusenskiftet. Var egentlig midtbanespiller, men havnet fort bakover i banen. Kaptein på dagens lag og forsvarssjef både på Solberg og på landslaget. Vant NM-gull i 2010 og 4 strake seriegull fra 2008 til 2011. Petter spiller med nummer 9.

NM-gull: 1
Seriegull: 5
Landskamper: 59

Odd spilte back på Solberg i en årrekke. Stabil og sikker og bidro til at Solberg vant mange titler på 80-tallet. Var med som leder i Solberg i mange år etter karrieren og hadde full kontroll på all statistikk rundt A-laget. Lurte man på noe i forbindelse med historikk og statistikk rundt Solberg Bandy kunne man spørre Odd. Odd gikk dessverre bort brått i 2007. Odd spilte med nummer 2.

NM-gull: 7
Seriegull: 4
Landskamper: 19

Ole kom inn i A-laget på midten av 80-tallet og begynte tidlig med å score mål i bøtter og spann. Toppscorer i eliteserien flere ganger og også den eneste Solberg-spilleren med over 100 landskamper. Ole var med på bronselaget under VM på Hamar i 1993. Spilte tre sesonger i svensk toppbandy, to i Villa/Lidköping og en i Boltic. Avgjorde NM-finalen i 1998 i sudden death. Har også spilt for både Drammen og Mjøndalen i eliteserien. Har vært trener i Solberg, senest forrige vinter. Ole spilte med nummer 21.

NM-gull: 6
Seriegull: 3
Landskamper: 101

Marius kom opp på A-laget i 2000. Spilte fire sesonger før han flyttet til Villa/Lidköping i 2005. Har totalt tre sesonger i den svenske eliteserien, to for Villa og en for Boltic. Vant tre strake seriegull fra 2008 til 2010. Seriemester også i 2018. Norgesmester i 2010.Vunnet assistligaen og poengligaen i eliteserien en rekke ganger. Ble kåret til Årets spiller i Norge i 2010. Har spilt hele 12 VM for Norge. La opp etter sesongen 2019/2020 etter 21 sesonger på elitenivå. Marius spilte med nr 91.

NM-gull: 1
Seriegull: 4
Landskamper: 70

Ola var den mest rutinerte på laget som begynte å vinne på begynnelsen av 80-tallet. Ofte kalt “Far” av lagkameratene. Spilte back sammen med Odd Støen i mange år. Har siden han ga seg vært med enten som trener eller andre verv i bandygruppa. Tilbringer mye tid på banen vinterstid med vanning og lignende. Sønnen Marius ble landslagsspiller og spiller på A-laget i dag. Ola spilte med nummer 3.

NM-gull: 4
Seriegull: 2
Landskamper: 0

Thomas kom inn i A-laget på midten av 90-tallet. Spilte mest i angrep de første årene og dannet en fryktet angrepstrio sammen med Ole Blom og Dag Erik Amundsen. Spilte åtte sesonger i svensk toppbandy for Boltic og Villa/Lidköping. Årets spiller i Norge to ganger. Var spillende trener i Solberg i mange år før han la opp i 2018. Gjorde et lite comeback i 19/20 da laget hadde mange skader. Thomas spilte med nummer 17.

NM-gull: 1
Seriegull: 6
Landskamper: 77

Dag Kåre spilte libero i mange år. Var med på bronselaget i VM på Hamar i 1993. Har siden han ga seg vært trener for Solbergs talentfulle 90-årgang, men også forbundskaptein på flere yngre landslag. Har også hatt ulike verv i bandygruppa og er også med rundt laget i dag. Sønnen Eirik spilte også på A-landslaget. Dag Kåre spilte med nummer 5.

NM-gull: 7
Seriegull: 5
Landskamper: 78

Solid sisteskanse i mange år. Delt keeperrollen med Ole Tobias Fevang de siste årene. Landskamper i både innebandy og bandy. Stian spiller med drakt nr 33.

NM-gull: 2
Seriegull: 5
Landskamper: 18