Heltinnene på Plassen

Solbergs damelag tapte i dag den utsatte seriestarten mot Stabæk med 20-1. Keeper Thea Trulsen ble dagens beste, men hvordan er det mulig å kalle spillerne for heltinner etter et slikt tap?

Heltinner er de, fordi de sto på hele kampen, i en kamp som omtrent var tapt på forhånd. Grunnet diverse forhold stilte SSK med kun 8 spillere, mot en av de største seriefavorittene. De spilte dermed hele kampen med minst en spiller mindre og ingen innbyttere. Stabæk er ubeseiret i årets sesong og kom til kampen som store favoritter. Solberg havnet tidlig under og etter en halvtime sto det 9-0 til Stabæk og bortelaget fryktet 30 baklengs. Stabæk jobbet hardt og ønsket tydeligvis å forbedre målforskjellen sin i denne kampen, for de kjørte på i drøye 90 minutter. Til pause var stillingen 12-0 til hjemmelaget. Trener Tommy Solberg ga jentene noen gode tips i pausen og målet for andre omgang var å klare å unngå 30 baklengs.

Starten på 2. omgang var god av SSK og det frustrerte Stabæk såpass mye at de ikke fikk mål, at de etter 10 minutter ba om timeout. Rett før timeouten satt Stabæk inn 13-0 målet. Etter timeouten satt Stabæk nok et raskt mål, før Solberg kom på et mønsterangrep. Etter flere pasninger spilte Matilde Eystø en nydelig pasning til Matilde Gommerud som enkelt passerte bakerste spiller hos Stabæk, før hun skled rolig midt mot keeper og plasserte ballen helt nede i hjørnet. 14-1 reduseringen var et flott mål og bortesupporterne fikk jublet skikkelig, for noe annet enn redninger og defensiv innsats. For redninger og god defensiv innsats var det mye av. Solbergjentene kjempet hardt mot overmakten i undertall og i korte perioder var de to spillere mindre grunnet smeller, lisseknyting etc. Stabæk kjørte på med stort engasjement fra innbyttere og trenere på sidelinjen og klarte å putte en del mål mot slutten av kampen. Men målet fra pausen om å unngå 30 baklengs ble bestått med glans, når det “kun” endte med 20 baklengs! Herlig laginnsats av alle 8 heltinnene!

 

Andre nyheter