Mathias om sin rolle og tanker foran årets sesong

Vi ønsker Mathias Stavis velkommen tilbake til Solberg og i forbindelse med annonseringen av vår nyeste spiller tok vi en prat med Mathias.

Hvordan føles det å være tilbake?
Det føles helt supert. Det er en utrolig fin gruppe som det er lett å bli en del av. Jeg merker at det er en gjeng som har det utrolig gøy og hvor det er mange morsomheter. For min del er det veldig deilig å bare få være en del av det.

Hva gjorde at du kom tilbake nå?
Planen har hele tiden vært å ha et praksisår i løpet av studietiden min. Med coronasituasjonen passet det seg veldig bra i år. Så har det vokst seg frem mer og mer etter at Thomas og jeg har hatt en del kontakt. Når jeg i tillegg har fått lærlingplass hos det kuleste arkitektkontoret i byen, så føltes det veldig riktig. Så det har vært flere faktorer egentlig.

Hvilket kontor er det?
Halvorsen og Reine Arkitekter.

Hvordan har forsesongen vært for deg og laget?
Den har som for alle andre vært preget av pandemien som pågår. Men vi har forsøkt å jobbe hardt med de tingene vi syns er viktige i forhold til der vi er nå. For min egen del jobber jeg med å være litt bedre i dag, enn hva jeg var i går, hver dag.

Hvordan ser du på samarbeidet med Thomas Moen?
Jeg følte vel ganske tidlig i kontakten vår at det skulle kunne fungere veldig bra, og det syns jeg også at det gjør.

Hva tenker du om sesongen for Solberg?
Vi vil gjerne ta en sluttspillsplass. Hvis vi klarer det, «tar vi den brua når vi kommer dit» Ut over det har vi snakket om å jobbe hardt hver uke og det er som sagt en veldig fin gjeng, så vi skal ha det gøy sammen.

Hva tenker du om Eliteserien 20/21?
For min egen del er det så lenge siden jeg har spilt i den norske serien, så jeg kjenner meg litt ydmyk for hva som venter på mange fronter, alt fra hvordan lagene spiller til kvaliteten rundt kamparrangementene, osv.

Hva kan publikumet på Solbergbanen forvente seg av Mathias Stavis i år?
Jeg har ikke vært noen atlet de siste tre årene, så jeg tror ikke man skal ha de største forventningene selv om jeg har holdt jo et høyt nivå. Det er lenge siden nå.  Kan jag bidra og tilføre med det vi jobber med, så er jeg selv veldig fornøyd.

Hvordan blir det å spille sammen med storebror igjen? Det er 11 år siden sist (2008/2009).
Akkurat det gleder jeg meg veldig til. Vi har det allerede gøy sammen på treningene, og det er vel det å ses under disse formene i en hverdag, som er det fine.

Vi gleder oss til å følge #90 på isen i vinter!

Andre nyheter