Klar seier på Marienlyst

Drammen – Solberg 2-7 (1-4)
Etter det noe kjipe poengtapet mot Ullern var Solberg klare for å få en ny seier da de dro den korte turen til Drammen for å møte Drammen Bandy. Lars Erik Grøtterud var tilbake i laget som høyreback, og dermed gikk Lars Fredrik Olsen opp i sin vante midtbaneposisjon. Dessverre ble kampen kortvarig for Lars Erik sin del da han måtte forlate banen etter å ha fått en kølle i ansiktet og kjørt på legevakta. Forholdene var kanonbra på Marienlyst med noen minusgrader og vindstille, perfekt for bra bandy. Lagene kjente litt på hverandre i starten, men etter noen bra Solberg-sjanser fikk laget uttelling da Christopher Nålby fikk kanontreff og ballen smalt i nettaket bak Hereta i Drammen-målet.

Christopher Nålby med 3 scoringer i kveld

Etter dette fulgte en periode med mye stillingskrig, men Solberg hadde mest ball og lå veldig tett og fint i forsvar da Drammen prøvde seg. Etter en halvtime økte Simon Stavis til 2-0 etter fint forarbeid av Eirik Solberg. Simon slo inn ballen på typisk goalgetter-vis på hel volley.

Simon Stavis jubler etter sin scoring til 2-0

2-målsledelsen holdt ikke lenge. Etter en feil i egen oppbygging snappet Marius Mørch Andersen ballen og fri med Stian Østvold var han sikker og reduseringen til 1-2 var et faktum. Mørch Andersen var forøvrig farlig kampen i gjennom og var den av Drammens spillere som skapte mest. Lagene så ut til å gå til pause på stillingen 1-2, men Solberg ville det annerledes. Først økte Eirik Bø Johnsen til 3-1 på en corner fra høyre før Christopher Nålby økte til 4-1 på en retur. Dermed ble stillingen til pause 4-1 til Solberg. En omgang hvor Solberg tar over spill og kontroll mer og mer i løpet av omgangen. Solberg hadde ganske god kontroll på Drammen som skapte lite.

Solbergs midtbanestrateg Mathias Stavis med 3 assist i kveld

2. omgang startet ganske likt som 1. omgang. Lagene kjente litt på hverandre uten at de store sjansene ble skapt. Drammen øynet et håp da Petter Moen ble utvist i 10 minutter, men Solberg red av den perioden bra med mye ball i laget og man merket at Drammen ble mer og mer frustrerte. Etter 25 minutter fikk Drammen straffe og denne satt Even Thiseth kontant i målet bak Stian Østvold. Solberg tok nå en timeout og la en plan for resten av kampen. Og den fungerte tydeligvis for like etterpå økte Solberg til 5-2 da Mathias Stavis slo et frislag inn mot mål og denne gikk inn via en Drammen-spiller og inn i mål. Ballen hadde nok ikke gått i mål så det ble kreditert som selvmål. Like etter fikk Eirik Bø Johnsen en kølle i ansiktet etter en situasjon ved vantet og Drammens Filip Green ble utvist.

Drammen ble frustrerte utover i 2. omgang

Like etter utvisningen økte Erik Fjeldheim til 6-2 etter fint forarbeid av Mathias Stavis. Mathias hentet ballen hos egen keeper og avanserte inn på Drammens banehalvdel før han satte ballen ut på Erik på kanten. Erik trakk seg inn i banen og satte ballen høyt i nettet bak Hereta. En meget bra prestasjon av både Erik og Mathias.

Erik Fjeldheim setter 6-2 bak Hereta

Helt på tampen fastsatte Christopher Nålby sluttresultatet til 7-2 etter fint forarbeid av Emil Gulbrandsen. Alt i alt en veldig stabil og bra kamp av Solberg. Laget lå tett og fint defensivt og Drammen skapte lite utenom en del cornere i 2. omgang. Rusen til Solberg var ekstremt bra og de spiste alt som kom. Nå venter en spennende kamp mot Stabæk førstkommende onsdag kl 19:00 på Plassen. Etter Stabæks seier tidligere i dag mot Ready er det ekstremt jevnt i gullkampen mellom Stabæk, Ready og Solberg. Vinner Solberg på onsdag går de forbi Stabæk på innbyrdes oppgjør siden det første oppgjøret mellom lagene endte 6-6 på Solbergbanen. Kampen sendes live på Stabæks YouTube-kanal med sendestart 18:40.

Martin, Simon og Erik feirer Eriks mål

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (1 assist)
9. Petter Moen
10. Simon Stavis (1 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg (1 assist)
21. Erik Fjeldheim (1 mål)
22. Eirik Bø Johnsen (1 mål)
23. Christopher Nålby (3 mål)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis (3 assist)

Les liverapporten fra kampen her

Drammenser senket Drammen: – Deilig med revansj (DT +)