Tap i første treningskampen

Lidköpings AIK – Solberg 6-1 (2-0)
Endelig var det klart for sesongens første treningskamp og som ofte før var det Lidköpings AIK (LAIK) som var motstander i Sparbanken Lidköping Arena. Solberg stilte med mange unggutter som fikk prøve seg mot bra motstand. LAIK tok som ventet føringen i matchen og hadde mye ball. Solberg lå fint i defensiven gjennom hele 1. omgang, men ble noe baktunge og kunne også brukt ballen bedre i laget. LAIK måtte skyte mye fra langt hold, men det hadde Ole Tobias Fevang god kontroll på. LAIK tok ledelsen 1-0 ved Oliver Hellgren etter 33 minutter. Like før pause økte Tobias Augustsson til 2-0. Som sagt en godkjent omgang av Solberg, spesielt defensivt.

I 2.omgang ble forskjellen på istid mellom lagene tydeligere. Solberg ble slitne og mistet ballen unødvendig flere ganger som førte til baklengsmål, spesielt siste 20 minuttene. Etter 66 minutter økte Augustsson til 3-0. Så var det tidligere Villa-spiller Victor Pettersson sin tur til å komme i målprotokollen og han satte like gjerne inn 2 mål på 2 minutter. Like etter reduserte Erik Fjeldheim til 1-5 etter en cornerretur. Ti minutter før slutt fastsatte Pettersson sluttresultatet til 6-1 da han fullførte sitt hattrick.

Solberg møtte overmakten i dag og fikk det vanskelig, spesielt utover i 2. omgang da laget ble slitne. Det var tross alt første gang på is for laget fredag kveld så det var ganske naturlig. Solberg kan ta med seg den defensive strukturen som satt bra i 1. omgang så lenge laget orket. I tillegg fikk mange av unggutta masse spilletid i fraværet til flere av de mer etablerte spillerne. Nå venter nye uker med barmark og rink før cupen i Västerås første helga i oktober.

Solberg
1. Ole Tobias Fevang (1.omgang)
5. Emil Gulbrandsen
6. Tommy Solberg
9. Petter Moen
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
16. Tomas Formo
17. Kristian Hagen
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg
21. Erik Fjeldheim (1 mål)
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby
24. Martin Bjerkeset
26. Hermann Eriksen
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold (2. omgang)