Solberg knuste Ullern

Det var en fantastisk isflate som lå klar til fredagens toppkamp mellom Ullern og Solberg. Her har mange baner i Norge mye å lære, all ære til Ullern for den flotte isen. Solberg gikk rett i strupen på Ullern og skapte farligheter umiddelbart. Først ble Sondre Kristoffersen fri på et løft fra Marius Austad, men Sillius i Ullern-buret gjør en bra redning. Like etterpå gir Emil Gulbrandsen Solberg ledelsen 1-0 alene med keeper på pasning fra Marius Austad. Solberg sliter litt med defensiven det første kvarteret og Ullern kan utligne til 1-1 på corner ved Rickard Fritjofsson. Solberg fortsetter å gasse på og scorer to mål med en mann mindre i perioden etter utligningen. Først dribler Christopher Nålby seg gjennom på høyresiden og setter 2-1 høyt i motsatt hjørne. Så finner Marius Austad Sondre Kristoffersen i djupet som setter ballen videre på Christopher Nålby som er sikker alene med keeper. Ullern gir seg ikke og reduserer til 2-3 ved Jonathan Saraby etter et bra flipp fra Rickard Fritjofsson. Herfra og ut er det enveiskjøring. Eirik Lunden setter fart på venstrekanten og finner Alexander Johnsen foran mål. Etter litt om og men får Alex ballen i mål til 4-2. Rett før pause øker Solberg til 5-2 på et mønsterangrep der til slutt Eirik Bø Johnsen finner Christopher Nålby som scorer sikkert.

Var det enveiskjøring i første omgang, ble det enda verre i starten på andre. Marius Austad fant Eirik Bø Johnsen høyt i banen og herfra og inn kjører Eirik lekestue med flere Ullern-backer før han setter 6-2 alene med keeper. En fantastisk prestasjon og et fantastisk bandymål. 7-2 kom like etterpå når Emil Gulbrandsen vendte høyt på høyresiden på en rettvendt Thomas Moen som setter ballen over på Marius Austad i full fart på venstresiden. Marius drar et par mann og setter ballen i mål fra skrå vinkel. 8-2 kom på corner ved Petter Moen før Christopher Nålby satte sitt fjerde for kvelden til 9-2. Alexander Johnsen og Christopher ble helt fri etter et løft fra Thomas Moen og Alex spilte uselvisk til Christopher som kunne sette ballen i åpent mål. Ullern reduserte på straffe ved Gustaf Andersson helt på tampen og fastsatte sluttresultatet til 9-3.

Solberg ga ikke Ullern en sjanse i denne toppkampen. Høy fart på skøyter og ball og en stor delaktighet over hele banen gjorde dette til en jubelkveld for Solberg. Solberg lå bra defensivt etter åpningskvarteret og Ullern forsøkte seg mest med solokjøring fra Christian Waaler, men Solberg hadde full kontroll på det Ullern utfordret med. Solberg vant 9-3, men det kunne vært mer på Sletta i kveld. En utrolig overbevisende og solid match av serielederen mot en av de heteste medaljekandidatene.

Nå venter Ullevål hjemme på søndag kl 18:00.

Les hva DT skriver her

Solbergs lag
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (1 mål)
7. Sondre Kristoffersen (1 assist)
8. Espen Wam
9. Petter Moen (1 mål)
14. Alexander Johnsen (1 mål, 1 assist)
15. Lars Fredrik Olsen
16. Eirik Lunden (1 assist)
17. Thomas Moen (1 assist)
19. Eirik Solberg
22. Eirik Bø Johnsen (1 mål, 1 assist)
23. Christopher Nålby (4 mål)
33. Stian Østvold
91. Marius Austad (1 mål, 3 assist)

Andre nyheter