Mathias er fornøyd så langt

Vi tok en prat med spillende assistenttrener Mathias Stavis om sesongen så langt og status når vi nå er inne i en liten pause i seriespillet.

Grattis med tabelltopp! Er du overrasket over at det har gått såpass bra?
Ja, vi hadde vel ikke trodd vi skulle være med helt i toppen av serien. Men samtidig er det ikke en så uvant rolle, sånn historisk sett.

Hvordan fungerer det å være spillende assistenttrener?
Det er en slitsom rolle, når man også er spiller. Det syns i hvert fall jeg. Samtidig er jeg vant til å engasjere meg og ta del i det som skjer, men når man er begge roller er det ikke alltid lett å vite hvordan man skal gå frem med ting. Ettersom man fremdeles er lagkamerat. Det er ikke en helt en behagelig rolle alle ganger, akkurat den delen. Men jeg syns at det fungerer bra.

Hvordan syns du samarbeidet mellom deg og Thomas fungerer?
Det er vel det som gjør at min rolle fungerer bra, fordi samarbeidet med Thomas flyter på veldig fint. Han er en klok fyr som det er veldig behagelig å være sammen med.

En del av de yngre spillerne har fått rikelig med spilletid. Hvordan har de taklet det syns du?
De har taklet det veldig bra. Martin og Erik er kanskje de som stukket mest ut hittil og også spilt mest, Sondre også. Det finnes noen basisting som man trenger å forstå som junior, for å kunne få spilletid og der har de vært gode. Hermann, Tomas, Marius, Mads Andre og Kristoffer gjør det også bra og er spillere som alle kommer til å kunne bli bra eliteseriespillere. Det er og mange spennende yngre spillere på Gutt og Smågutt, hvilket er supert. Det skal bli spennende å følge alle de her spillerne de neste årene.

Hva er du mest fornøyd med så langt?
Jeg er mest fornøyd med at vi fremstår som et lag og at vi kollektivt jobber for å få til tingene enda bedre på detaljenivå.

Mathias styrer mye av spillet fra sin midtbaneposisjon

Vi har jo manglet vår kanskje beste spiller og toppscorer Sondre Kristoffersen så langt, men han er tilbake nå. Hvordan ser du på hans bidrag i laget og gruppa?
Han er kanskje Norges beste bandyspiller, i hvert fall i sin posisjon. Så det er klart det skapte litt spørsmål da han ikke kunne være med. Men resultatene har vist sitt, og det er en lagidrett vi holder på med. Akkurat det er vel noe av det som kan gjøre det til en utfordring å komme inn på dette tidspunktet. Hvis det tilskuddet det er å få med han igjen, blir på en måte som passer laget, så vil det være en stor tilgang. Det handler mye om hans egne forventninger på alt og hva han skal tilføre. Vi spiller ikke den samme bandyen som vi har spilt de siste årene, og der er det en omstilling. Så trenger ikke det å være problematisk i hele tatt, men det kan godt være det må få litt tid. Laget skal også tilpasse seg han i noe grad. Men i all hovedsak er det en skikkelig fin kamerat som kommer tilbake til stor glede for hele gruppen og det føles ut som at bare det er nok i seg selv.

Du har jo vært borte noen år, hvordan ser du på Eliteserien som helhet i år?
Jeg syns det er veldig jevnt mellom mange lag. Det er tungt å skulle klare å vinne en kamp mot nesten alle lagene. Selv om man resultatmessig ender med det som ser ut til å være en komfortabel seier, så er det ikke enkelt.

Noen spillere du vil fremheve som har utmerket seg spesielt positivt i år?
Oi, det er veldig mange som burde fremheves her. Og det blir det vel egentlig lagt alt for lite tid på å gjøre, når vi hele tiden jager for at skal bli enda bedre. Det er mange som har utviklet seg veldig i sine roller og det her er grunnen til at vi hittil har gjort det bra.

Hvordan ser du på sesongavslutningen og sluttspillet?
Det er fire seriekamper igjen og akkurat nå er det litt opphold før serieinnspurten kommer. Så vi trener på for fullt og forbereder oss på den måten. Det skal bli gøy å spille kamper igjen, det er vel sånn vi føler det.

Vi takker Mathias for praten og gleder oss til å se laget i aksjon igjen om ikke så lenge.

Mathias prøver seg mot Ullern-forsvaret tidligere i vinter

Andre nyheter