Nålby med 5 mål i Sarpsborg

Sarpsborg – Solberg 4-9 (2-3)
Solberg reiste til den tøffe bortekampen mot Sarpsborg med to tap i ryggen, der spesielt det siste mot Ullern var en skikkelig kalddusj. Sarpsborg borte er alltid en tøff match, og med noen fine forsterkninger kan Sarpsborg hamle opp med de fleste i år, noe vi så i forrige hjemmekamp mot Stabæk. Lars Erik Grøtterud var tilbake i troppen og gjorde sin første eliteseriematch i årets sesong. Solberg tok tak i kampen fra start og skapte noen store sjanser i starten som ble misbrukt. Sarpsborg har nok med å slå unna og tar timeout etter 13 minutter etter den svake starten. Sarpsborg får litt mer orden på sakene etter timeouten og kampen jevner seg ut. Det varme været gjør at isen blir vanskelig utover i omgangen og det blir en del langballer og kriging. Etter 26 minutter fikk Solberg sin første corner og etter en forferdelig statistikk på corner de siste to kampene tok Christopher Nålby saken i egne hender og snappet ballen på første. Hele Sarpsborgs rus ble lurt og Nålby hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål til 0-1.

Nålby med hele 5 scoringer i kveld

Sarpsborg svarte like etterpå gjennom Anders Olsson på straffe. Og bare noen minutter senere var plutselig kampen snudd på hodet etter en miss i Solbergs forsvar. En pasning tilbake til forsvaret hopper og spretter på den vanskelige isen og Ilya Ponomarev får tak i ballen og sender Sarpsborg i ledelsen for første gangen i kampen. I denne fasen av kampen skjedde det mye og Solberg utlignet ledelsen til Sarpsborg umiddelbart. Eirik Solberg fant Eirik Bø Johnsen på kanten og Eirik satte ballen i mål med et vinkelskudd. Like før pause sendte Even Gamst Solberg i ledelsen etter et kjapt frislag fra Christopher Nålby. En omgang som bølget frem og tilbake og våknet skikkelig til liv etter en ganske hendelsesfattig første halvdel.

Gamst satte sitt første mål for sesongen

Solberg startet best også i 2. omgang og Christopher Nålby var påpasselig frempå på en retur og økte til 4-2 etter 10 minutter. Så våknet Sarpsborg og både reduserte og utlignet på kort tid. Først fikk Ilya Sysoev pirket pallen over linja etter litt klabb og babb foran Ole Tobias Fevang i Solbergs mål. Så utlignet Anders Olsson med sitt andre mål for kvelden på et frislag. Det var nå en halvtime igjen av matchen og den sto å vippet skikkelig på 4-4. Da bestemte Christopher Nålby seg for at begge poengene skulle med hjem til Ælva. Først går han over hele banen med ballen og dribler seg forbi samtlige Sarpsborg-spillere før han setter ballen i mål til 4-5. Så er det Kristian Hagen sin tur til å kopiere Nålby. Hagen går forbi mange sarpinger før han finner Nålby foran mål som øker til 4-6. Hagen ville også med i målprotokollen og etter en halvtime av 2. omgang snapper han pallen fra en Sarpsborg spiller og skyter ballen i mål fra 17 meter. Helt på tampen øker Solberg til både 8-4 på straffe ved Sondre Kristoffersen og 9-4 ved Nålby igjen etter forarbeid av Petter Moen.

Hagen med lekkert forarbeid og scoring på kort tid i 2. omgang

En sterk bortematch på vanskelige forhold og en velbehøvelig 2-poenger etter fadesen mot Ullern sist. Christopher Nålby var i form og med 5+1 var han dagens Solberg-gutt.

Nå venter en frihelg før Skeid kommer på besøk til Ælva neste onsdag.

KAMPFAKTA
Sarpsborg – Solberg 4-9 (2-3)
0-1: Christopher Nålby (Lars Fredrik Olsen)
1-1: Anders Olsson
2-1: Ilya Ponomarev
2-2: Eirik Bø Johnsen (Eirik Solberg)
2-3: Even Gamst (Christopher Nålby)
2-4: Christopher Nålby
3-4: Ilya Sysoev
4-4: Anders Olsson
4-5: Christopher Nålby (Ole Tobias Fevang)
4-6: Christopher Nålby
4-7: Kristian Hagen
4-8: Sondre Kristoffersen (straffe)
4-9: Christopher Nålby (Petter Moen)

Cornere
3-3

Utvisninger
Saprsborg: 1 x 10
Solberg: Ingen

Les liverapporteringen her

SOLBERG
1. Ole Tobias Fevang (1 assist)
2. Lars Erik Grøtterud
6. Tommy Solberg
7. Sondre Kristoffersen (1 mål)
9. Petter Moen (1 assist)
11. Øyvind Bø Johnsen
15. Lars Fredrik Olsen (1 assist)
17. Kristian Hagen (1 mål, 1 assist)
18. Even Gamst (1 mål)
19. Eirik Solberg (1 assist)
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen (1 mål)
23. Christopher Nålby (5 mål, 1 assist)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold