Seier i toppkampen mot Ready

Solberg – Ready 3-1 (2-1)
To lag i form møtte hverandre i toppkampen på Solbergbanen onsdag kveld. Solberg med 5 strake seiere etter en litt rufsete start på serien, mens Ready hadde vunnet alle sine 6 kamper, inkludert imponerende 3-0 borte mot Stabæk. Forholdene var glimrende ved kampstart og man så tidlig at dette var to bra lag som hadde respekt for hverandre. Det ble mye stillingskrig i starten med lite sjanser. Etter 15 minutter kommer Isac Jerner til en bra sjanse etter bra Ready-spill, men Ole Tobias Fevang gjorde en god redning. Solberg har mest ball i 1. omgang, men Ready har de største sjansene og skaper også en del cornere. Etter en halvtime driblet Eirik Bø Johnsen seg inn langs linja og inne foran mål fant han Eirik Solberg som sendte Solberg opp i 1-0. Gleden varte ikke lenge for Ready utlignet minuttet senere. En klarering havnet hos Jesper Bergersen som dro seg fri og satte 1-1 bak Ole Tobias Fevang. Mot slutten av 1. omgang begynte det å regne og spillet ble litt mer sjanseartet. Noen minutter senere utnyttet Lars Fredrik Olsen et passivt Ready-forsvar og dro seg forbi og ble plutselig helt alene med keeper. Lars var sikkerheten selv og sendte Solberg opp i 2-1. Lagene gikk senere til pause på stillingen 2-1 til Solberg. En ganske jevn omgang der Ole Tobias Fevang hadde et par feberredninger på stillingen 0-0. Begge lag prioriterte defensiven og bød på lite.

Ole Tobias Fevang sto meget godt i kveld

Nedbøren fortsatte i 2. omgang, men det regnet såpass at isen ble våt og lagene kunne spille etter isen en stund. Hele 2. omgang ble en stor stillingskrig. Det var ikke allverden til store sjanser, omgangen ble preget av mange dueller og bra defensivt spill fra begge lag. Etter et kvarter får Ready en stor sjanse og ballen er på vei forbi Ole Tobias Fevang da Eirik Bø Johnsen får reddet på streken. Like etter økte Emil Gulbrandsen ledelsen til 3-1 på en corner fra venstre. Isen begynte nå å bli ruglete og det ble flere langballer fra begge lag. Solbergs forsvar spilte glimrende og tok alt som var av Readys lange baller. De siste 20 minuttene spilte Solberg veldig smart og Ready ble frustrerte. På en langball kjører Readys angriper Stian Kavli ned Petter Moen lenge etter at ballen er borte fra situasjonen og får fortjent sette seg på utvisningsbenken. De siste minuttene skjedde det ikke stort og Solberg kunne glede seg over to viktige poeng mot Ready. Ready gikk dermed på sitt første poengtap denne sesongen og nå er det veldig jevnt i toppen av tabellen.

Petter Moen dominerte i forsvar på Ready sine langballer i regnværet

Alle spillerne fortjener skryt for sin arbeidsinnsats i kveld, men Ole Tobias Fevang var Solbergs beste med flere fine redninger. Nå venter ett opphold med kamper helt til 2. juledagskampen. Den går i år på Solbergbanen til vanlig tid kl 13:00.

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
5. Emil Gulbrandsen (1 mål)
9. Petter Moen
10. Simon Stavis
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen (1 mål)
17. Kristian Hagen (1 assist)
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg (1 mål)
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen (1 assist)
23. Christopher Nålby
24. Martin Bjerkeset
26. Hermann Eriksen
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis

Se liverapporten fra kampen her