Sikker seier på Bergbanen

Ullevål – Solberg 2-7 (1-4)
Søndag kveld dro Solberg innover til Bergbanen for å møte Ullevål. Det nydelige vinterværet var fortsatt på plass og la til rette for en bra bandykamp. Med litt skader i backlinja tok Lars Fredrik Olsen plass som høyreback og gjorde det glimrende. Solberg rivstartet og allerede etter 18 sekunder lå den første ballen bak Simen Kjøllmoen i Ullevåls mål. Ett flipp fra Eirik Bø Johnsen sendte Mathias Stavis alene i gjennom og Mathias satte sikkert ballen i mål til 1-0. Solberg hadde mye ball og kontrollerte spillet totalt allerede fra start. Da Ullevål prøvde seg i angrep lå Solberg tett og fint bakover og Ole Tobias Fevang fikk lite å gjøre i 1. omgang i kveld. Solbergs toppscorer Even Gamst fornektet seg ikke i kveld heller og etter 15 minutter var han frempå på en retur og økte til 2-0.

Even Gamst fortsatte sin fine form med to nye mål mot Ullevål

Så var det juniorene sin tur til å bidra i målprotokollen. Først satte Sondre Steiner sitt første eliteseriemål på en retur til 3-0, før Martin Bjerkeset satte sitt første eliteseriemål etter herlig spill. Solberg vendte inn og ut på Ullevål med flere trekk og til slutt ble Martin helt fri på et løft fra Mathias Stavis. Kjøllmoen reddet Martins første forsøk, men returen satt i mål. Solberg fortsatte å kontrollere kampen og holdt Ullevål på god avstand. De skulle allikevel få inn en redusering helt på slutten av omgangen da Solbergs forsvar bommer på en lang lyre som Lasse Torkildsen fikk pirket forbi Ole Tobias Fevang og inn i mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 4-1 til Solberg.

Sondre Steiner satte sitt første eliteseriemål mot Ullevål

2. omgang startet med at Ullevål gikk offensivt til verks og presset Solberg litt høyere i banen, uten at de skapte noe spesielt utenom et par cornere. I stedet skulle Solberg øke ledelsen til 5-1 da Eirik Bø Johnsen satte ballen ut på kanten til Simon Stavis som banket inn sitt første mål for sesongen med en kule i lengste kryss. Solberg fortsatte med sitt spill og hadde full kontroll på det som skjedde ute på isen med stort ballinnehav og mange delaktige. Litt ut av det blå kopierte Ullevål sitt første mål da Solbergs forsvar igjen slo bom på en lang lyre og Jesper Sagen fikk en kølle på ballen og pirket den forbi Ole Tobias Fevang og inn i mål til 5-2. Solberg svarte umiddelbart og igjen var det Simon Stavis som scoret. Kristian Hagen driblet seg inn i feltet og ballen fant veien frem til Simon som ikke la seg be to ganger og satte ballen i mål til 6-2. Even Gamst fastsatte sluttresultatet til 7-2 etter fint forarbeid av Mathias Stavis. Even løftet ballen i lengste kryss alene med Kjøllmoen i Ullevåls mål. Siste halvdel av 2. omgang ble preget av litt hoppete is som gjorde kampen litt mer rotete. Solberg forsvarte seg godt og kunne scoret flere mål, men alt i alt gjennomførte laget en solid bortekamp i kveld. Gledelig var det også at Mats Andre Fridlund gjorde sin eliteseriedebut i målet da han kom inn for Ole Tobias Fevang mot slutten av kampen. Det var ingen som utmerket seg spesielt, men jevnt over god innsats og spill fra samtlige i hvitt. Nå venter Høvik på Solbergbanen på onsdag kl 19:00.

Mathias Stavis åpnet ballet allerede etter 18 sekunder

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
5. Emil Gulbrandsen
9. Petter Moen
10. Simon Stavis (2 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
14. Lars Fredrik Olsen
17. Kristian Hagen (1 assist)
18. Even Gamst (2 mål)
19. Eirik Solberg
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen (2 assist)
23. Christopher Nålby
24. Martin Bjerkeset (1 mål)
27. Sondre Steiner (1 mål)
90. Mathias Stavis (1 mål, 2 assist)

Se liverapporten fra kampen her