SIMON STAVIS

Født: 05.04.1986
Posisjon: Angrep
Tidligere klubber: Frillesås BK
Debut i SSK: 2002/2003

Følg 10 på Twitter

Mål: 21
Assists: 5
Poeng: 26

Mål: 20
Assists: 4
Poeng: 24

Mål: 22
Assists: 4
Poeng: 26

398

KAMPER FOR SOLBERG

0

NM-GULL

4

SERIEGULL

Om Simon


Les om Simon sin karriere og hva han mener om kommende sesong.

Med en dansk far og en mor fra Nord-Norge var det ikke opplagt at Simon skulle spille bandy. Men med kort vei til bandybanen i Solbergelva og en far som ble bandyfrelst lå veien til rette for at Simon kunne bli bandyspiller når han ble “stor”. Simon vokste opp på bandybanen og var tidlig dominerende i sitt årskull. Han spilte ofte på lagene som både var ett og to år eldre enn ham selv. Det store høydepunktet kom i mars 2003 da guttelaget til Solberg slo Nordre Sande 5-2 i NM-finalen på Plassen. Simon scorte like godt alle målene til Solberg. Han hadde allerede da debutert på a-laget og var også kaptein på guttelandslaget.

Simon var tidlig en kreativ midtbanespiller med god teknikk, men under de første årene med A-laget ble han mer og mer brukt som spiss. Simon spilte sin første NM-finale i 2005 mot Mjøndalen, og selv om det ble tap ga finalen mersmak med blant annet ett knallskudd i krysset på frislag. Det store løftet i karrieren kom i 2006 da Thomas Moen vendte hjem igjen til Solberg som spillende trener. Simon ble dyrket som målscorer og allerede i den første sesongen viste Simon prov på at en skikkelig goalgetter var på gang. Sesongen 07/08 slo han til på ordentlig. Hele 50 mål ble det fra Simons kølle i seriespillet og han ble dermed toppscorer i Eliteserien. Simon mottok gullhjelmen som bevis på tittelen under NM-finalen i 2008.

Simon fortsatte og bøtte inn mål for Solberg og ble også toppscorer året etter med 49 mål. Han fikk også sin landslagsdebut i desember 2008 i Russian Government Cup i Novorsibirsk. Etter to seriegull og to NM-sølv satte Simon kursen for Frillesås sommeren 2009. Her spilte han en sesong og fortsatte med å score mål, men laget gjorde det dårlig og rykket ned fra Allsvenskan til Division 1. Simon dro derfor hjem igjen og var med på nok et seriegull før Solberg overraskende røk ut for Mjøndalen i semifinalene. I denne sesongen fikk også Simon sin VM-debut i Kazan der han blant annet scorte tre mål i den avgjørende kampen om 5.plassen mot USA.

I sesongen 11/12 ble Simon toppscorer i Eliteserien igjen med 30 mål og hentet dermed hjem sin tredje gullhjelm.

Personlig
Skøyter: CCM, helt nye i 2009
Kølle: PAX 4
Transportmiddel: SUV, type tung og treg
Mat og drikke: Biff og rødvin
Beste bandyminne: Når vi snudde 0-2 i kamper til 3-2 mot Dynamo Særp i semifinalene
Beste spiller du har spilt med: Thomas Moen
Favorittbane i Norge: Solbergbanen

Internt
Best trent: Eirik Bø Johnsen
Jålekopp: Nålby
Bruker lengst tid i dusjen: Ole Tobias Fevang og resten av krakkmafian
Størst biceps: Uten tvil Lars Olsen

Eliteserien 17/18
Seriegull: SSK
NM gull: SSK
Årets spiller: Fredrik Randsborg
Eliteseriens største buse: Lars Christian Sveen

8

A-LANDSKAMPER

1

VM

3

TOPPSCORER

Andre spillere