Sliteseier mot Skeid

Solberg – Skeid 7-5 (3-3)
Fredag kveld og ukens tredje hjemmekamp sto på kalenderen. Nyopprykkede Skeid kom på besøk til Solbergbanen for første gang siden 90-tallet. Solberg hvilte noen spillere fra sist kamp mot Stabæk og flere juniorer fikk sjansen. Allerede etter 1 minutt tok Skeid ledelsen 1-0 etter en kjempebrøler i Solbergs forsvar. Anders Kogstad fikk servert ballen og takket for det ved å sette ballen i mål bak Stian Østvold i Solberg-målet. Solberg svarte umiddelbart og utlignet til 1-1 minuttet etterpå da Eirik Bø Johnsen fikk kanontreff på corner. Solberg hadde som ventet mye ball og det meste av spillet mens Skeid prøvde å ligge tett i forsvar og pakke igjen bakover. Etter 18 minutter kjørte Eirik en kopi på forrige scoring og sendte Solberg opp i 2-1. To kanontreff i nettaket fra Solbergs nummer 22.

Eirik Bø Johnsen med ett av sine mange raid i kveldens kamp

Solberg var ikke ferdige med de tidlige julegavene for like etterpå fikk Skeid servert nok en kjempemulighet på et sølvfat fra Solbergs forsvar. Skeids Christopher Wilt snappet ballen og satte den nede i hjørnet fra 15 meter. Dermed var lagene like langt igjen. Solberg fortsatte med sitt spill, men Skeid var slettes ikke ufarlige på sine kontringer. Og etter 33 minutter gikk Skeid opp i ledelsen for første gang i kampen. Daniel Skrettingland fant Oliver Os foran mål og han sendte Skeid opp i ledelsen. Like etter var det Even Gamst sin tur til å komme på scoringslisten. Eirik Bø Johnsen spilte Even ute ved vantet og Even skjærte inn i banen og avsluttet distinkt nede i hjørnet fra 17 meter. Lagene gikk til pause på stillingen 3-3.

Solberg var i det gavmilde hjørnet i 1. omgang og Stian Østvold fortviler over en baklengs

Solberg går rett i angrep i 2. omgang og Even Gamst får en kjempesjanse til å sende Solberg i ledelsen, men Skeids keeper Rune Strengelsrud gjør en feberredning. 4-3 skulle allikevel komme og for en scoring det var. Eirik Bø Johnsen fikk ballen av lillebror Øyvind på egen halvdel før han driblet det som var av Skeid-spillere før han satte ballen i mål alene med keeper. Minuttet etter var Solberg på ferde igjen. Etter flott spill i forkant spilte Lars Fredrik Olsen ballen ut til Kristian Hagen som dunket ballen i mål i venstrevinkel. Solberg gikk dermed opp i 5-3 og det så ut som om Skeid gikk litt opp i liminga. Solberg slapp seg dog ned igjen og Skeid ga seg ikke uten kamp. De kjempet seg inn i kampen igjen og reduserte til 5-4 da Kristian Ellstrøm fikk treff på frislag. Like etterpå ble Daniel Skrettingland spilt fri, men Stian Østvold gjør en kjemperedning. Skrettingland fikk revansje like etterpå da han utlignet til 5-5.

Erik Fjeldheim fyrer av et skudd

Med kun 10 minutter igjen av kampen hadde Solberg det travelt for å sikre seg sesongens første seier. Og 5 minutter før slutt fikk de scoringen da Petter Moen fant Christopher Nålby helt alene foran mål etter en corner. Christopher måtte ha to forsøk, men til slutt satt ballen i mål. Like etter får Solberg straffe og Christopher setter også denne i mål til 7-5.

En veldig slurvete og svak kamp av Solberg, men det ble 2 poeng og det er det aller viktigste på en sånn dag. Juniorene fikk mye spilletid og Kristoffer Hellum gjorde sin første eliteseriekamp i kveld. Solbergs beste var uten tvil Eirik Bø Johnsen som gang på gang utfordret Skeid med sin fart og teknikk. 3+1 ble det på Eirik i kveld.

Neste kamp spilles søndag kl 18:00 på Bergbanen mot Ullevål.

Martin Bjerkeset var en av mange juniorer som fikk rikelig med spilletid i kveld

Solberg
5. Emil Gulbrandsen
6. Tommy Solberg
8. Kristoffer Hellum
9. Petter Moen (1 assist)
11. Øyvind Bø Johnsen (1 assist)
12. Mats Andre Fridlund
14. Lars Fredrik Olsen (1 assist)
17. Kristian Hagen (1 mål, 2 assist)
18. Even Gamst (1 mål)
19. Eirik Solberg
21. Erik Fjeldheim
22. Eirik Bø Johnsen (3 mål, 1 assist)
23. Christopher Nålby (2 mål)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold

Se liverapporten fra kampen her