Solberg holdt unna

Solberg – Sarpsborg 4-3 (4-1)
Det var strålende forhold i Solbergelva i kveld og begge lag kom fra sterke seiere i forrige runde. Sarpsborg startet som ventet med et veldig lavt forsvarsspill og holdt Solberg unna noen muligheter det første kvarteret. Sarpsborg var klart hetest i starten og det var også logisk da Christer Lystad sendte Sarpsborg i ledelsen da han fikk kanontreff på et langskudd etter 5 minutter. Solberg slet med å komme seg i gjennom Sarpsborgs forsvarsmur og det var Sarpsborg som skapte de farlighetene som var. Cirka ett kvarter ut i omgangen begynte Solberg å få tak på spillet og begynte å skape sjanser. Etter 20 minutter kom utligningen da Petter Moen fikk bra treff på en corner fra høyre.

Petter Moen satte 2 mål på corner i kveld

Etter tok Solberg fullstendig over og styrte det meste resten av omgangen. Etter 27 minutter sendte Christopher Nålby Solberg i ledelsen etter fantastisk forarbeid av Eirik Bø Johnsen. Nålby ble spilt fri og var sikker alene med Robin Eliason i Sarpsborg-målet. Like etter fikk Moen treff på corner igjen og økte til 3-1. Og bare noen minutter senere satt nok en corner, denne gangen fra venstre. Emil Gulbrandsen fikk bra treff og økte til 4-1, noe som også sto seg til pause. En omgang der Solberg jobbet seg inn i kampen etter en sterk start fra Sarpsborg og gikk inn til en fortjent ledelse til pause.

Eirik Bø Johnsen satte opp Christopher Nålby som gjorde 2-1

Solberg rivstartet 2. omgang og kjørte over Sarpsborg. Flere flotte kombinasjoner og spill kunne endt med opptil flere mål, men Eliason storspilte i Sarpsborg-målet. Her både kunne og burde kampen vært avgjort. I stedet begynte Solberg å slurve, spesielt i kontringsspillet der det ble mange muligheter siden Sarpsborg måtte frem i banen. Etter 25 minutter får Sarpsborg inn en redusering da en flott langball fra Anton Olsson fristilte Mathias Nilsen som satte ballen mellom bena på Ole Tobias Fevang. Solberg ble engstelige og Sarpsborg tok over føringen i kampen. 10 minutter før slutt fikk Sarpsborg inn nok en redusering, denne gangen ved Jesper Arilouma på en corner fra høyre. Helt på tampen ble det dramatikk. Christopher Nålby kom på en kontring og ble dratt i trøya av Arilouma og alle ventet på frislag og utvisning.

Christopher Nålby med 1+1 i kveld

Dommerne dømte ikke og i stedet fikk Arilouma tak i ballen og kontret. Han dro seg rundt Solbergs forsvar og spilte inn 45 grader til en Sarpsborg-spiller som setter ballen i åpent mål. Men målet blir annullert da ballen har vært ute før Arilouma spiller den inn foran mål. Vanskelig å se fra siden om den faktisk var ute, men det var lite klager fra Sarpsborgs spillere. Sarpsborg skapte noen cornere på tampen, men Solberg holdt unna og tok med seg to viktige poeng.

Alt i alt var det en fortjent seier til Solberg, men det ble unødvendig spennende på slutten. Solberg både kunne og burde avgjort denne kampen i starten på 2. omgang. Solberg skulle egentlig møtt Skeid på bortebane på søndag, men denne kampen blir trolig utsatt pga COVID-utbrudd i Skeids tropp. Mer info kommer.

KAMPFAKTA
Solberg – Sarpsborg 4-3 (4-1)
0-1: Christer Lystad (Jesper Arilouma)
1-1: Petter Moen (Lars Fredrik Olsen)
2-1: Christopher Nålby (Eirik Bø Johnsen)
3-1: Petter Moen (Lars Fredrik Olsen)
4-1: Emil Gulbrandsen (Christopher Nålby)
4-2: Mathias Nilsen (Anton Olsson)
4-3: Jesper Arilouma (Anton Olsson)

Cornere
9-12

Utvisninger
Solberg: Ingen
Sarpsborg: Ingen

Les liverapporteringen her

SOLBERG
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (1 mål)
8. Kristoffer Hellum
9. Petter Moen (2 mål)
10. Simon Stavis
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
15. Lars Fredrik Olsen (2 assist)
17. Kristian Hagen
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg
22. Eirik Bø Johnsen (1 assist)
23. Christopher Nålby (1 mål, 1 assist)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner

SE KAMPEN I OPPTAK VED Å TRYKKE PÅ BILDET UNDER