Status fra Thomas

Bandysesongen nærmer seg med stormskritt og forberedelsene foran sesongen er i full gang. Vi har derfor tatt en prat med hovedtrener Thomas Moen.

Hva er dine tanker om forrige sesong?
Sesongen 2020/2021 ble jo en veldig spesiell sesong, som var preget av restriksjoner og usikkerhet vedr. mulighet for trening og kamper. Vi startet på rink med defensive og offensive grupper uten kontakt men fikk vel ganske normale treninger fra oktober. Etter en litt treg start kom vi skikkelig i gang i desember og hadde en god periode gående lenge. Seirene mot Ready og Stabæk var vel våre høydepunkt iht. prestasjon og kampgjennomføring. Da serien ble avsluttet lå vi godt an for en god plassering for sluttspillet. I ettertid er jo litt håpløst å tenke på alle ukene vi ikke spilte kamper da det fortsatt var mulighet for det. Vi hadde nesten tre uker i desember der vi ikke spilte kamper men kun trente. Selv om serien ikke ble ferdigspilt er det viktig at vi tar med oss det som var positivt i vårt spill og bygger videre på dette nå i den nye sesongen.

Hvordan har barmarkssesongen vært så langt?
Vi startet i april med fellesøkter, der de i stor grad består av løpsintervaller. Treningsprogrammet ellers gjennomføres på individuell basis og følges opp med testing. Bjørn Myhre Nilsen har hovedansvar på barmark og det er han som lager og følger opp disse programmene. Treningsgruppa har vært stor da vi har tilbudt mange unge spillere å trene sammen med oss. Det er lettere å gjennomføre slik trening med en stor gruppe der de kan pushe hverandre.

Hvordan ser troppen ut i år?
Troppen for 2021/2022 vil se ganske lik ut som i fjor. Vi har jo noen etablerte spillere som vi vet er inne i slutten av sine karrierer, men de har alle sagt at de vil fortsette. Mathias Stavis går tilbake til studier etter et år som spiller og trener. Dette vil bli et stort savn for oss. Mathias var en av eliteserien beste spillere i fjor og ble jo bare bedre og bedre utover i sesongen. Samtidig har han en vinnerskalle og en mentalitet som smitter over på resten av gruppa og som vil bli dypt savnet. Som en del av trenergruppa var han også veldig sentral og hadde veldig tydelige ønsker og krav på hvordan treninger og kamper burde gjennomføres. Nå blir det opp til resten av spillerne og den nye trenergruppa og ta utfordringen med å opprettholde den kvaliteten som vi har hatt.

Nye i spillertroppen vil bestå av egne produkter. 04 er jo juniorer i år og vi har noen fra det kullet som kan være med å kjempe om plassene. Vi har nå flere juniorspillere som er faste innslag på a-laget. Spillere som Erik Fjeldheim, Martin Bjerkeset og Sondre Steiner fikk mye tillit i fjor og blir spennende å følge i videre utvikling. Samtidig finnes det flere som kommer, både fra 03 og 04 kullet som kan få sine gjennombrudd. I tillegg er Sondre Kristoffersen tilbake etter sitt fravær i fjor.

Hvordan ser det ut frem til sesongstart?
Vi er inne i rinksesongen nå. Det blir to økter i uka på is, samt felles barmark to økter i uka.Vi har hatt et ønske om å komme tidlig på stor is og vi reiser på treningsleir helgen 10-12 september til Sverige. Da får vi tre treninger på stor bane og en kamp mot Lidköpings AIK. Dette er viktige treninger for oss og god matching før vi første helgen i oktober reiser til Västerås for å spille en turnering der. De siste ukene før seriestart blir det forberedelser på egen is på Solbergbanen.

Hvordan ser du på kommende sesong i Eliteserien?
Jeg har foreløpig ikke 100% kontroll på de andre lagene. Fokus har vært på oss selv. Vi har en forventning om at vi skal være med i toppen og kjempe om de to-tre første plassene. Stabæk er jo der som alltid, samme med Ready som har funnet en stabilitet og kanskje er den fremste favoritten i årets sesong, samtidig som et lag som Drammen også bør være der oppe.Vi håper vi får en sesong nå som kan gjennomføres på normalt vis. Jeg synes det er utrolig spennende det vi har på gang med alle unge spillere. Om B-lags sesongen også kan gjennomføres får de alle muligheter nå til å utvikle seg ytterligere.

Andre nyheter