Sterk seier på Plassen

Stabæk – Solberg 1-3 (1-1)
To lag i kanonform møttes til en utrolig viktig kamp i fighten om seriegullet i årets sesong. Stabæk ville ta et langt steg mot seriegull med seier, mens Solberg ville gå forbi Stabæk på innbyrdes oppgjør med seier. Solberg var fortsatt uten Kristian Hagen, dermed ble det samme laget som slo Drammen. Ole Tobias Fevang kom inn i målet for Stian Østvold og gjorde en kanonmatch i målet.

Ole Tobias Fevang sto som en vegg bakerst

Kampen startet med at lagene følte på hverandre og begge lag prioriterte defensiven i starten. Etter 8 minutter tok Stabæk ledelsen da Nikolai Jensen ble helt fri på en fantastisk lyre fra Petter Løyning. Jensen var sikker alene med Fevang og satte ballen i nettaket til 1-0. Det ble skapt lite sjanser i første halvdel av omgangen, men Stabæk tok mer og mer over jo lenger omgangen varte. Etter 15 minutter utlignet Solberg på corner ved Emil Gulbrandsen.

Mathias Stavis og Lars Fredrik Olsen jubler for Emils utligning på corner

Siste halvdel av omgangen ble Solberg presset bakover og måtte konsentrere seg på å forsvare sitt eget mål. Stabæk skapte mange cornere, men rusen til Solberg var like bra som i søndagens kamp mot Drammen. Stabæk hadde også noen halvfarlige langskudd, men Fevang var sikker i målet til Solberg. Helt på tampen av omgangen fikk Martin Bjerkeset en gigasjanse til å sende Solberg i ledelsen, men avslutningen gikk utenfor. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Martin Bjerkeset fikk en enorm sjanse rett før pause, men avslutningen gikk utenfor

Til 2.omgang blåste det opp litt og Solberg fikk ganske bra medvind i 2. omgang. 2. omgang ble en jevnere affære og Solberg hadde mer å by på offensivt i denne omgangen. Kampen bølget frem og tilbake og åpnet seg opp. Etter ca 20 minutter ble Markus Fremstad tatt på vei igjennom og dommerne dømte straffe. Fremstad tok straffen selv, men straffen var svak og gikk midt på Fevang. Like etter tok Solberg ledelsen da Emil Gulbrandsen slo et frislag hardt inn foran mål og Even Gamst var frempå og sendte Solberg i ledelsen. Stabæk fortsatte å angripe, men Solberg lå utrolig tett og fint i defensiven. Når Stabæk kom til sjanser sto Fevang som en vegg bakerst. Etter 77 minutter økte Eirik Solberg ledelsen til 3-1. Emil Gulbrandsen fant Erik Fjeldheim på kanten og Erik trampet rundt og sendte ballen inn foran mål. Etter litt klabb og babb fikk Eirik Solberg ballen i mål bak Nygaard i Stabæk-målet.

Jubel etter scoringen til Eirik Solberg

Stabæk tok en timeout og satset alt fremover det siste kvarteret. Solberg sto i mot og kastet seg inn i skudd og ofret seg enormt i eget straffefelt. På slutten fikk Solberg noen fine kontringsmuligheter da Stabæk trykte på alt fremover og på en av disse mulighetene ble Mathias Stavis felt inne i straffefeltet etter noen kjappe dragninger. Dessverre gikk straffen til Christopher Nålby rett på Nygaard. Solberg red av stormen og sikret en utrolig viktig og sterk seier med 3-1. Hele laget fortjener ros for en enorm arbeidsinnsats, men Ole Tobias Fevang fortjener litt ekstra for sin innsats i mål i dag.

Brødrene Bø Johnsen stopper Fredrik Randsborg

Det ser ut til å bli en utrolig thriller i avslutningen av Eliteserien. Mye kan tyde på at det kan bli en helt avgjørende gullkamp mot Ready på Gressbanen i siste seriekamp. Men før den tid må Solberg vinne sine kamper mot lagene fra nedre halvdel av serien, noe som ikke blir enkelt. Nå venter Skeid på Voldsløkka på søndag kl 14:00.

Cornerrusen til Solberg har vært enormt bra den siste tiden

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (1 mål, 1 assist)
9. Petter Moen
10. Simon Stavis
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen
18. Even Gamst (1 mål)
19. Eirik Solberg (1 mål)
21. Erik Fjeldheim (1 assist)
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby (1 assist)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis

Les liverapporten fra kampen her

Solberg lukter gull – banket Stabæk: – Viste en vinnervilje av en annen verden (DT +)

 

SE KAMPEN I REPRISE HER