Tap for damene i serieåpningen

Ullevål – Solberg 4-3 (3-2)
Det ble tap i seriepremieren for damelaget. Ullevål vant knepent 4-3 i en svært spennende kamp. Innsatsen var på topp og samspillet satt tidvis overraskende bra. Solberg stilte nemlig til seriestart med tre debutanter og fikk noen forfall før kampstart.

Solbergspillerne var svært skuffet etter kampen, da de følte dette var en kamp de kunne vunnet. En straffebom, et annullert mål etter lang dommerdiskusjon og nesten hele andre omgang spilt med en eller to færre spillere, grunnet strenge utvisninger, preget stemningen. Det var en typisk stang ut kamp og skudd i stanga hadde laget også. Rett før slutt gikk et godt skudd i tverrliggeren og ut.

Solberglaget startet kampen godt og tok ledelsen 1-0 ved et godt skudd fra Susanne Agdestein. Like etter lå ballen igjen i mål etter et nytt skudd fra Susanne, men dommerne valgte til slutt å annullere dette, da de mente noen i offsideposisjon forstyrret keeper.  Så gikk Ullevål i angrep og fikk en straffe. Den satt kaptein Martine Bakken sikkert i mål. Så fikk Ullevål inn et mål til, etter en kontring etter et hjørneslag i rusen fra SSK. Solbergs yngste, Andrea Hegg Riegels tok så saken i egne hender og tråkket i vei og skøyt ballen i mål til 2-2. Så kom en reprise av 2-1 målet. Solberg har hjørneslag, men skuddet fanges opp av rusen, som så kontrer inn 3-2 ledelse. Omgangen avsluttes med en utvisning på Susanne Agdestein etter en fastholding, som med Solbergøyne så ut som det var motstanderen som begynte.

Med en spiller mindre i de første minuttene av andre omgang  klarte jentene seg veldig godt og det kom ingen mål til noen av lagene mens Solberg var en mindre. Dessverre var Solberg kun noen sekunder med fullt lag, før Ragnhild Elisabeth Heintz røk på en utvisning.Kun tre minutter senere ble forsvarskollega Ronja Thorvaldsen også utvist og laget spilte med to spillere mindre. Etter noen minutter resulterte det i at kaptein Martine Bakken tråklet seg frem og satt ballen utagbart i krysset, 4-2. Resten av utvisningsperioden er spillet jevnt. Når laget igjen blir fulltallig går det igjen bare noen sekunder før Ragnild Elisabeth Heintz igjen pådrar seg en 10-minutters utvisning. I følge en nøytral tilskuer på tribunen, som kan mye bandy, så var ingen av Ragnhilds utvisninger en gang frislag. Solbergjentene bet tennene sammen og jobbet steinhardt videre i undertall. Johanne Eystø skaffet i denne perioden et straffeslag, som dessverre ble satt over. Andrea Hegg Riegels snappet like etter ballen og gikk denne gang forbi og rundt alle motspillere, inkludert keeper og satt trygt inn redusering til 4-3.  Derfra og ut styrte SSK mye av spillet og de fikk ikke noen flere utvisninger. Ullevål hadde i denne perioden redning på streken, mens skudd fra SSK gikk i tverrligger og nettveggen. Etter et frislag som ble løftet inn i feltet spratt ballen hit og dit foran målet men den gikk dessverre ikke inn. Ullevål tok dermed seieren, selv om Solberg burde være fornøyd med prestasjoenn og innsatsen!

De tre debutante  Stine Amundsen, Kristin Avdal og Anita Graverholt klarte seg bra. Solberg ser frem til å se dem ta nye steg med laget fremover! Kampens spillere for Solberg var keeper Thea Trulsen og utespiller Andrea Hegg Riegels, med to mål og en assist. Tydelig å se at hun har hatt godt av dispensasjonen til å spille damebandy i fjorårssesongen.

KAMPFAKTA
Ullevål – Solberg 4-3 (3-2)
0-1: Susanne Skyttern Agdestein (Andrea Hegg Riegels)
1-1: Martine Hansen Bakken
2-1: Alma Mølmann-Sand
2-2: Andrea Hegg Riegels
3-2: Martine Hansen Bakken (Sofie Mjaaland)
4-2: Martine Hansen Bakken
4-3: Andrea Hegg Riegels

Cornere
8-14

Utvisninger
Ullevål: 1 x 10
Solberg: 4 x 10

Les liverapporteringen her

SOLBERG
1. Thea Trulsen
2. Andrea Hegg Riegels (2 mål, 1 assist)
5. Johanne Eystø
6. Stine Amundsen
7. Matilde Eystø
9. Susanne Skyttern Agdestein (1 mål)
10. Ronja Rygg Thorvaldsen
11. Matilde Gommerud
12. Ragnhild Elisabeth Heintz
15. Kristin Avdal
16. Anita Elin Graverholt Huitfeldt