Tap i finalen

For tredje året på rad møttes Solberg og Stabæk til finale på Frogner stadion. Den eneste forskjellen i år var at Solberg hadde overtaket på rivalen foran finalen med 3 seire av 3 mulige tidligere i sesongen. Med både Lars Erik Grøtterud og Tommy Solberg ute med skade gjorde Eirik Solberg sin første kamp som back i NM-finalen og gjorde det med bravur. Solberg startet finalen best og skapte flere muligheter og cornere, men Aleksander Nygaard sto som en vegg i Stabæk-målet. Solberg hadde også bud på en straffe når Christopher Nålby ble tatt på vei gjennom, men Mats Eriksson holdt (nesten) hendene nede. I stedet var det Stabæk som scoret først når Björn Buskqvist satte 1-0 på et skudd fra ca 10 meter. Solberg fortsatte å føre kampen i første omgang, men lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Stabæk begynte best i andre omgang og satte to kjappe mål på kontringer. Først ved Fredrik Randsborg, så ved Jan Olav Løyning. Solberg fortsatte å skape masse cornere, men ballen ville ikke inn. Reduseringen til 1-3 kom når Thomas Moen fant Christopher Nålby som satte ballen lavt i målet bak Nygaard. Solberg var på gang, men fikk seg en i trynet når Jan Olav Løyning blir spilt fri alene med keeper like etterpå. Solberg tok en timeout og presset etter dette Stabæk langt ned i egen sone. Så kom det to kjappe reduseringer. Først var Christopher Nålby kjapt fremme på en retur og reduserte til 2-4. Så ble Christopher felt inne i straffefeltet og denne gangen tvilte ikke dommer Eriksson og ga Solberg straffe. Sondre Kristoffersen var sikker fra straffemerket og reduserte til 3-4. Med 5 minutter igjen kastet Solberg alt fremover i jakten på en utligning, men i stedet fikk Stabæk kontre inn 2 mål helt på tampen av kampen. Målene ble scoret av Andreas Killingstad og Fredrik Randsborg.

Solberg gjorde en bra kamp og kampen kunne fort vippet den andre veien. Solberg hadde blant annet 17-5 (!) i cornere, men det ville seg ikke i dag. Vi gratulerer Stabæk med NM-gullet!

Takk for all støtte vi har fått gjennom sesongen! Selv om gullet glapp i den siste kampen har Solberg gjort en bra sesong med kretsmesterskap, seier mot Stabæk i supercupfinalen og seriegullet med 17 seiere av 18 mulige under seriespillet.

Les hva DT skriver om kampen her

Les hva Budstikka skriver om kampen her

Solbergs lag
1. Ole Tobias Fevang
5. Emil Gulbrandsen
7. Sondre Kristoffersen (1 mål)
8. Espen Wam
9. Petter Moen
10. Simon Stavis
14. Alexander Johnsen
15. Lars Fredrik Olsen
16. Eirik Lunden
17. Thomas Moen (1 assist)
19. Eirik Solberg
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby (2 mål)
33. Stian Østvold
91. Marius Austad

Andre nyheter