Tap for Drammen

Solberg – Drammen 6-8 (1-2)
Etter flere avlyste kamper var det endelig klart for første hjemmekamp denne sesongen. Drammen kom på besøk søndag kveld og kampen ble spilt på en bra isflate på Solbergbanen. Det blåste en del og Solberg startet i medvind. Solberg startet også best og Emil Gulbrandsen dunket ballen i stolpen på corner. Like etter snappet Simon Stavis en ball fra en Drammen-spiller og fyrer av et skudd fra 15 meter. Gustav Slotsvig i Drammens-målet redder skuddet, men Kristian Hagen var våken på returen og satte ballen i mål til 1-0. Ledelsen holdt ikke lenge, like etterpå utlignet Christoffer Norgren på en corner fra høyre.  Christopher Nålby fikk så en kjempesjanse til å sende Solberg i ledelsen igjen, men Slotsvig redder ut til corner. I stedet er det Drammen som går opp i ledelsen da Mathias Farnes får drømmetreff på en corner fra venstre. Drammen spiller smart i motvinden og Solberg slet med å skape klare sjanser. Helt på tampen av omgangen blir Even Gamst spilt helt fri, men igjen er Slotsvig med på notene og redder ut til corner. Lagene går til pause på stillingen 1-2 i en ganske jevn omgang, men Drammen er mer effektive.

Mens 1. omgang var lite hendelsesrik eksploderte det fullstendig i starten 2. omgang. Thomas Stærkeby økte ledelsen til Drammen til 3-1 etter to minutter av omgangen med en smart avslutning. Solberg svarte like etterpå gjennom Kristian Hagen. Kristian fikk ballen av Emil Gulbrandsen på midtbanen og utfordret Drammens forsvar på egenhånd før han satte ballen i nettaket fra 15 meter. Så blir Christopher Nålby spilt fri på høyrekanten og drar seg inn i banen før han setter ballen i stolpen. Returen havner hos Emil Gulbrandsen som setter ballen i mål til 3-3. Da var det spilt 5 minutter av 2. omgang. Etter 55 minutter får Drammen straffe som Marius Mørch Andersen setter sikkert i mål og igjen er Drammen i ledelsen. Igjen svarer Solberg umiddelbart. Eirik Solberg finner Even Gamst i bakrommet som drar seg inn i banen og dunker ballen i mål til 4-4. Noen minutter senere scorer Drammen på corner igjen. Marius Mørch Andersen setter ballen høyt i mål på en corner fra venstre. Og ett minutt senere øker Mathias Farnes til 6-4 på et skudd i venstre vinkel. Det var fullstendig Hawaii-bandy i de første 25 minuttene av 2. omgang. Begge lag angrep og det var målsjanser i hvert eneste angrep. Like kjapt som Drammen økte gikk frem til 6-4 gikk Solberg frem til 6-6. Først 5-6 gjennom Eirik Solberg etter mange returer inne i feltet til Drammen. Så gjennom Even Gamst igjen med et kjapt skudd inne i 16-meteren etter forarbeid av Mathias Stavis. Men Solberg klarte ikke å holde 6-6 spesielt lenge. Marius Mørch Andersen går solo gjennom forsvaret til Solberg og legger ballen i mål til 6-7. Solberg presser på for utligning, men skaper lite de siste 10 minuttene. I stedet sikrer Marius Mørch Andersen seieren for Drammen med nok et mål på overtid og fastsetter sluttresultatet til 6-8.

Alt i alt en jevn bandykamp som bølget frem og tilbake og var spennende til siste slutt. Drammens fartspillere utnyttet medvinden litt bedre enn Solberg og spesielt Thomas Stærkeby og Marius Mørch Andersen var toneangivende i 2. omgang.

Nå venter Stabæk i nok en hjemmekamp på onsdag kl 19:00.

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
5. Emil Gulbrandsen (1 mål, 1 assist)
6. Tommy Solberg
9. Petter Moen
10. Simon Stavis (1 assist)
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen
17. Kristian Hagen (2 mål)
18. Even Gamst (2 mål)
19. Eirik Solberg (1 mål, 1 assist)
22. Eirik Bø Johnsen
23. Christopher Nålby (1 assist)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis (1 assist)

Se liverapporten fra kampen her