To poeng og tabelltopp

Skeid – Solberg 4-8 (1-4)
Solberg gjorde en del endringer på laget som har spilt de siste matchene før søndagens møte med Skeid. Kaptein Petter Moen hvilte og Hermann Eriksen kom inn som libero. Lars Fredrik Olsen tok kapteinsbindet. I tillegg fikk Tomas Formo sin første kamp i Eliteserien denne sesongen og guttespiller Kristoffer Hellum fikk også sjansen. I tillegg tok Mats Andre Fridlund plass på benken som reservekeeper. Solberg begynte glimrende og tok ledelsen 1-0 allerede etter 1 minutt. En Skeid-spiller handset i eget felt og Christopher Nålby satte straffen sikkert i mål. 5 minutter senere økte Simon Stavis til 2-0 på et skudd fra høyresiden etter et fint flipp i bakrommet fra Emil Gulbrandsen.

Simon Stavis satte to kjappe mål (her fra bortekampen mot Drammen)

Solberg hadde veldig mye ball mot et lavtliggende Skeid, men slet med å skape de helt store sjansene. Solberg virket noe rufsete bakover og Skeid kom litt for lett til ved flere anledninger i løpet av 1. omgang. Simon Stavis økte til 3-0 etter 17 minutter da han ble spilt fri med et vantpass fra Lars Fredrik Olsen. Simon spilte ballen inn foran mål og på en eller annen måte havnet ballen i mål. Det kunne se ut som om ballen gikk via en Skeid-spiller, men Simon ble kreditert scoringen. Etter dette begynte Solberg å slurve. Skeid fikk en redusering når ett innslag havnet på bakre stolpe der Truls Skrettingland fikk stå helt alene og sette ballen i mål. Skeid hadde flere farligheter i denne perioden og Solberg slurvet mye i pasningsspillet som gjorde at siste halvdel av omgangen ble noe rotete. Etter en halvtime kom dagens fineste scoring. Ballen gikk på et snøre mellom flere spillere før Kristoffer Hellum fant Christopher Nålby som vakkert satte ballen i lengste kryss til 4-1. Siste kvarteret av 1. omgang skjedde det ikke allverden og lagene gikk til pause på 4-1 til Solberg, en ganske middels omgang fra Solberg sin side.

Christopher Nålby med 4 scoringer i dag

Skeid gikk ut i 2. omgang med høyt press mot Solberg og fikk betaling med en gang. Allerede etter 2 minutter reduserte Sigmund Karlseng til 2-4 før samme mann scoret igjen 10 minutter senere. Plutselig var stillingen 3-4. Like etter fikk også Mathias Stavis en utvisning og Solberg så rystet ut. Skeid fortsatte med sitt høye press og Solberg ga bort ballen alt for enkelt i sitt oppbyggende spill. Etter 20 minutter får Solberg spilt av presset og Emil Gulbrandsen får spilt Christopher Nålby i mellomrommet. Nålby utfordrer Skeid sitt forsvar og spretter ballen i krysset fra 10-12 meter. Ett lite pusterom for Solberg etter en forferdelig start på omgangen. Like etter økte Eirik Bø Johnsen til 6-3 på en fin enkeltmannsprestasjon. Eirik fikk ballen av Mathias Stavis på midtbanen og avanserte i banen før han banket ballen i nettaket på et skudd like utenfor straffefeltet.

Eirik Bø Johnsen økte til 6-3 på et knallskudd i nettaket

Skeid ga seg ikke og reduserte til 6-4 på et frislag. Skuddet hadde nok gått utenfor, men tok på en spiller og Ole Tobias Fevang ble helt stilt i Solberg-målet. Anders Kogstad ble kreditert målet. Solberg fortsatte med sitt rufsete spill i hele omgangen, og det ble aldri noe kontrollert spill mot et aggressivt Skeid-lag. Etter 80 minutter økte Eirik Solberg til 7-4 på en fin cornervariant før Christopher Nålby satte sin andre straffe til 8-4 etter at Kristoffer Hellum ble lagt i isen.

Eirik Solberg scoret etter en fin cornervariant

Solberg gjør en ganske dårlig match i dag, men 2 poeng er det viktigste og det gjør at Solberg nå topper tabellen. Morsomt at juniorene får rikelig med spilletid og guttespiller Kristoffer Hellum var involvert i to av målene. Honnør til et Skeid-lag som kjempet og sto på i hele kampen og gjorde livet surt for Solberg, spesielt i 2. omgang. Pluss også til Andrei Shigulin som gjorde en bra innsats som dommer i dag! Hyggelig opplevelse på Voldsløkka i dag også, en kjempefin arena for bandy!

Nå venter Høvik på Høvikbanen førstkommende onsdag kl 20:00.

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud
5. Emil Gulbrandsen (2 assist)
8. Kristoffer Hellum (1 assist)
10. Simon Stavis (2 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
12. Mats Andre Fridlund
14. Tomas Formo
15. Lars Fredrik Olsen (1 assist)
18. Even Gamst
19. Eirik Solberg (1 mål)
22. Eirik Bø Johnsen (1 mål, 1 assist)
23. Christopher Nålby (4 mål)
26. Hermann Eriksen
27. Sondre Steiner
90. Mathias Stavis (1 assist)

Les liverapporten fra kampen her