Tøff sesongåpning for damelaget


Søndag kveld er det seriestart for Solbergdamene. Kampen er på Plassen mot seriefavorittene Stabæk, og Solberg stiller litt redusert.

Solberg hadde to spillere i bruttotroppen til damelandslaget i vår, begge de to er borte. Marthe Røren Hellum, har grunnet studier flyttet til Trondheim og spiller derfor for NTNUI. Fjorårets kaptein Eline Martens er i opptrening etter korsbåndsoperasjon og vil heller ikke være tilgjengelig for kamper i år. Marianne Eystø og Lisell Holth har etter en comebacksesong i fjor, lagt skøytene på hylla.

Inn i troppen er Erle A. Aabrekk og Benedicte K. Henricks kommet tilbake fra studier utenlands, mens Ingvild Storli Hansen er lokket med på isen, etter noen års pause. Andrea Hegg Riegels er kommet opp på laget fra egne rekker. Vi er veldig glad for å ha fått på plass disse fire, men tar gjerne i mot nye spillere fremover, uttaler lagleder Helge Martens.

Solberglaget er noe rammet av Covid-19 situasjonen og to-tre spillere vil ikke være tilgjengelig til seriestarten. Det er dermed et redusert mannskap som reiser til Stabæk for å møte seriefavorittene. Fjorårets kamp endte med 10-0 til hjemmelaget og Stabæk er på papiret sterkere i år. Det er dermed en tøff oppgave som venter Solberg.

Lagleder Helge Martens sier følgende om kampen og sesongen:
– Kampen mot Stabæk blir tøff, men det blir godt å komme i gang med kamper igjen. Utvikler kampen seg som i fjor, kan det hende vi bruker deler av kampen til å trene på ulike deler av spillet, for de kommende kampene. Vi endte sist i serien i fjor og kommer ikke til å vinne den i år. Resultatene vil være litt underordnet. Målet er å utvikle laget videre, samtidig som man utvikler spillere til dame- og U17-landslag. Vi håper selvfølgelig å ikke ende sist, og skal jobbe hardt for å legge noen bak oss på tabellen. Vi har flere unge spillere på vei opp og fram!

 

Andre nyheter