Even Gamst reddet ett poeng for Solberg

Solberg – Stabæk 6-6 (2-1)
Onsdag kveld var det klart for hjemmekamp mot Stabæk. Lars Erik Grøtterud var tilbake som høyreback til kveldens kamp. Solberg begynte og bra og tok ledelsen 1-0 ved Even Gamst på retur på corner. Solberg lå lenger nede i banen og det var tydelig at det var fokus på forsvarsspillet etter raset mot Drammen på søndag. Stabæk hadde mest ball, men Solberg virket farligere når de gikk i angrep. Stabæk utlignet til 1-1 på corner gjennom Nikolai Jensen. Isen ble vanskeligere utover i omgangen pga varmen så spillet ble lidende. Solberg forsvarte seg bra og Stabæk måtte ofte skyte fra langt hold. I en periode Stabæk hadde ett lite overtak kontret Solberg inn 2-1. Eirik Solberg sendte Christopher Nålby gjennom og Christopher var sikker alene med keeper. Siste halvdel av omgangen ble noe rotete pga den vanskelige isen.

Solberg fortsetter å slippe inn mye corner-mål

I 2.omgang ble isen bedre og dermed også bedre bandy. Stabæk gikk hardt ut og utlignet til 2-2 etter få minutter, igjen på corner ved Nikolai Jensen. Solberg svarte dog umiddelbart, Eirik Bø Johnsen fant Erik Fjeldheim med en bra pasning og Erik takket for den ved å dunke ballen i krysset fra 15 meter. Så var det Solbergs tur til å score på corner. Petter Moen fikk stå helt alene på bakre og banket kula i nettet og sendte dermed Solberg opp i 4-2. Kampen bølget frem og tilbake og begge lag skapte sjanser. 20 minutter før slutt snappet Sofus Halle-Jensen opp en ball og satte 4-3 med en isare i lengste hjørnet. Nikolai Jensen var i corner-humør i kveld, for 5 minutter før slutt utlignet han til 4-4, igjen på corner fra venstre.

Erik Fjeldheim scorer med et kanonskudd i krysset

De siste 10 minuttene (det var lagt til 5 minutter) var helt kaos. På overtid sender Christian Randsborg Stabæk i ledelsen med 5-4, igjen på corner. For første gang ledet Stabæk kampen og så ut til å gå mot seier. På en kontring like etterpå økte Stian Stærkeby til 6-4 etter fint spill og kampen virket avgjort. Men Solberg ville det annerledes og la inn en sluttspurt som det luktet svidd av. Even Gamst fikk stå helt alene i feltet etter fint forarbeid av Christopher Nålby og satte sikkert 5-6 fra 15 meter. I neste angrep får Even ballen fra Christopher igjen og drar seg i gjennom Stabæks forsvar og løfter inn 6-6 til ellevill jubel.

Even Gamst viser scoringsform og reddet 1 poeng for Solberg i kveld med sine to mål på overtid (tre totalt i kveld)

En fantastisk avslutning på kampen, og uavgjort var nok rettferdig kampen sett under ett. Ekstra pluss til 3-målsscorer Even Gamst i kveld, samt Eirik Bø Johnsen som hele tiden utfordret Stabæk og hadde mange fine aksjoner fra sin half-posisjon.

Nå venter Skeid i nok en hjemmekamp på fredag kl 19:00.

Solberg
1. Ole Tobias Fevang
2. Lars Erik Grøtterud (1 assist)
5. Emil Gulbrandsen
9. Petter Moen (1 mål)
11. Øyvind Bø Johnsen
14. Lars Fredrik Olsen
17. Kristian Hagen
18. Even Gamst (3 mål)
19. Eirik Solberg (1 assist)
21. Erik Fjeldheim (1 mål)
22. Eirik Bø Johnsen (1 assist)
23. Christopher Nålby (1 mål, 2 assist)
24. Martin Bjerkeset
27. Sondre Steiner
33. Stian Østvold
90. Mathias Stavis

Se liverapporten fra kampen her

Les hva Budstikka skriver om kampen her