Utenlandske spillere i Solberg Bandy


Solberg er kjent for sin fine rekruttering og mange egne produkter. Allikevel har det vært noen utenlandske spillere i klubben. Klikk på hver enkelt spiller for mer informasjon.

Tobbe var den første utenlandske spilleren i Solberg. Tobbe spilte i noen år i Villa/Lidköping, men etter flere år med skader valgte han å flytte til Norge og Solberg. Som defensiv midtbanespiller var Tobbe sentral på laget som vant NM-gull i 1998 etter seier 4-3 i sudden death mot Stabæk.

Etter NM-gullet i 1998 kom finske Ari Kallioniemi til Solberg som trener fra Ready og hadde med seg flere spillere, deriblant Magnus Mill. Magnus var med på laget som både tok sølv i serie og NM. Solberg tapte NM-finalen 6-4 mot Stabæk på Hauger. Magnus var en fryktet målscorer med et vanvittig skudd og scoret mange mål for Solberg denne sesongen. Magnus spilte kun en sesong i Solberg.

Stefan var en annen av spillerne Ari tok med seg fra Ready. Stefan var en driblesterk half som var vanskelig å stoppe. Stefan spilte også NM-finalen mot Stabæk i 99 og ble også kun en sesong i laget. Stefan tok senere NM-gull med Stabæk.

Erik var i Solberg en sesong, men spilte lite.

Rickard var spillende trener i Solberg og det som 21-åring. Han tok laget til NM-finale mot Mjøndalen i sin eneste sesong og scoret 3 mål i NM-finalen. Rickard har senere spilt flere sesonger i Ready og ble Norgesmester der i 2015. Rickard spiller fortsatt i den norske eliteserien, men nå som spillende trener i Ullern.

Johan ble hentet til klubben av Rickard Fritjofsson midtveis i 04/05 sesongen når Kim Rune Borgersen skadet seg og var ute for resten av sesongen. Johan imponerte stort i målet og var en bidragende årsak til at Solberg til slutt spilte NM-finale. Johan spilte kun en sesong for Solberg.

Thomas Ahlström kom til Solberg fra Skutskär sammen med sin gode kamerat Anders Wam og spilte en sesong for Solberg. Thomas var en av de mest positive spillerne i en ellers skuffende sesong og bidro med mange mål.

Pontus var keeper og ble hentet som erstatter til Johan Avander. Pontus kom som Johan fra Ljusdal og spilte en sesong for Solberg.

Andreas kom fra Lidköpingsklubben Kålland og spilte en sesong på midtbanen til Solberg.

Fredrik kom til Solberg som unggutt i 2006 fra Villa/Lidköping og man så tidlig potensialet til Fredrik. I sin første sesong scoret han en del mål, men laget tapte semifinalen mot Mjøndalen. I 2009 kom Fredrik tilbake igjen, og man kunne se at han hadde utviklet seg enormt siden den gang. På laget som tok “The Double” var Fredrik glimrende gjennom hele sesongen og ble toppscorer i eliteserien med 34 mål, 1 mål foran spisskollega Jonas Pettersson. Fredrik scoret også de tre første målene i NM-finalen mot Stabæk som Solberg vant 8-1.

I 2009 kom Jonas Pettersson fra erkerivalen Mjøndalen etter å ha bøttet inn mål og vunnet NM-gull der gjennom en årrekke. Jonas fant seg fint til rette i Solberg og vant “The Double” i sin eneste sesong i Solberg. Jonas scoret 33 mål i serien og ble nr 2 på toppscorerlisten, kun slått av spisskollega Fredrik Johansson. Jonas scoret også tre mål i finalen mot Stabæk som Solberg vant 8-1.

Tomas spilte lite i den ene sesongen han fikk i Solberg, og ble mest brukt som back. Tomas vant senere NM-gull med Ullevål.