Martine Døhlen Holm og Helle Berntsen-Lillejord klare!

Vi kan presentere to nye spillere for damelaget og det er ikke hvilke som helst som har signert for Solberg. Helle Berntsen-Lillejord og Martine Døhlen Holm er to spillere som har preget den norske serien og landslaget i mange år. De kommer senest fra Stabæk der de i mars spilte NM-finale mot Ready.

Helle Berntsen-Lillejord er en half med stor fart og gjennombruddskraft. Med Nordre Sande som moderklubb var hun med å vinne flere NM-gull der. Hun ble også kåret til årets spiller i Norge i 3 sesonger på rad fra 2007 til 2009. Helle har også vunnet NM-gull med Stabæk og har mange sesonger bak seg på det norske landslaget og har spilt 67 landskamper. Helle kommer til å spille med nummer 8.

Martine Døhlen Holm er opprinnelig fra Mjøndalen, men har de siste sesongene spilt i Stabæk som half. Martine har også tidligere representert Solbergs damelag da hun var yngre. Martine har sine styrker i spilleforståelsen og et enormt skudd som har gitt mange scoringer gjennom flere år. Martine ble kåret til årets spiller i Norge i 2016 og har også vunnet flere NM-gull med Stabæk. Martine har også mange sesonger bak seg på det norske landslaget og har spilt 43 landskamper. Martine kommer til å spille med nummer 9.

Martine og Helle i aksjon i NM-finalen i mars 2023

 

Trener Petter Moen hadde følgende å si om sine nye spillere
Vi er utrolig glade å få både Helle og Martine inn i gruppa. Begge har vært aktive på landslaget i mange år og tar med seg en rutine inn i gruppa som få damespillere i Norge kan vise til.

Helle ser jeg på som et spennende tilskudd på halfposisjonen med sin rutine, styrke og kølleferdigheter, og Martine tror jeg vi ønsker å bruke mer offensivt enn hun tidligere har blitt brukt i Stabæk. Ønsket er jo å sette henne opp offensivt der hun kan bruke styrkene sine til det fulle.

Hva vil dette bety for laget? Laget vårt blir jo betraktelig styrket av disse signeringene, men jeg tror det viktigste for gruppa er jo å fortsette den positive utviklingen. Om det betyr at vi skal kjempe i toppen av serien eller om en sluttspillplass er vanskelig å si, men målsetningen vår er ihvertfall ikke noe lavere nå.

Helle Berntsen-Lillejord gleder seg til ny sesong

Begge spillerne kommer som sagt fra NM-finalisten Stabæk og gleder seg til å fortsette karrieren i Solberg. Først og fremst er det en sportslig motivasjon og utfordring og komme til et lag som satser på damene og damebandyen. Solberg tok utrolige steg i fjor og spesielt defensivt fikk de skikkelig orden på formasjonene mener Helle og Martine. Helle sier også at det virker som om det er en bra treningskultur i laget med mange spillere i troppen som også syntes ute på banen. Jentene skryter også av trener Petter Moen som er seriøs og har ambisjoner, det har mye å si.

“Det er hyggelig å være tilbake”

Martine Døhlen Holm

Martine Døhlen Holm er tilbake i Solberg-drakta

Både Martine og Helle er enige om at det blir en spennende og morsom sesong og at man bør sikte på å gjøre en enda bedre prestasjon enn i fjor da laget ble nummer 4 i serien og tapte 2-1 i kamper i semifinalen mot Stabæk. Martine sier at det er vanskelig å spå Dameserien fra år til år pga usikkerheten rundt lagene og hvilke tropper de ulike lagene får. Se bare på Laura Follesø i NTNUI i fjor, plutselig er de med i toppen mens hennes tidligere lag Høvik sliter mer. Begge jentene håper å kunne bidra med rutine til det unge laget i vinter.

“Vi bør sikte på å gjøre det bedre enn i fjor”

Helle Berntsen-Lillejord