Rapport: Akilles 2-7 Solberg

Første motstander i Kosa Cup var finske Akilles som ble nr 2 i den finske Bandyliiga i fjor. Emil Gulbrandsen var utilgjengelig og dermed tok Thomas Moen plassen på høyrehalfen. Lars Erik Grøtterud var tilbake igjen etter å ha misset cupen i Västerås og tok sin vante plass på høyrebacken. Solberg styrte det meste i den første omgangen og dominerte stort mot finnene. Etter 9 minutter snappet Christopher Nålby ballen, men avslutningen ble reddet av Akilles keeper Lempinen. Erik Fjeldheim var påpasselig på returen og satte 1-0 for Solberg. Like etter fikk Solberg tildelt straffe etter at Sadakov hos Akilles stoppet ballen med høy kølle. Sondre Kristoffersen var sikkert og økte til 2-0. Solberg fortsatte å kjøre på og etter 15 minutter økte Kristoffersen til 3-0 da han kom fri på et nydelig løft fra Eirik Bø Johnsen.

Sondre Kristoffersen med hattrick i 1. omgang

Hattrick på Kristoffersen
Kristoffersen fullbyrdet sitt hattrick på nok en straffe noen minutter senere. Eirik Lunden kom fri, men ble holdt igjen av Sadakov og dommerne hadde ikke noe annet valg enn å blåse straffe. Like før pause fastsatte Thomas Moen pauseresultatet til 5-0 etter en corner. Øyvind Bø Johnsen fikk et dårlig treff på corneren og det ble en bra pasning til Moen som fikk en bra skuddmulighet og lot seg ikke be to ganger.

Jevnere 2. omgang
2. omgang ble jevnere og med mindre organisert spill, mye på grunn av isen som ble hoppete og dårligere jo lengre kampen gikk. Etter 3 minutter økte Kristian Hagen til 6-0 på et kanonskudd i nettaket fra 17 meter. Etter dette slapp Solberg Akilles inn i kampen og etter 6 minutter reduserte Joakim Nordström for Akilles. Det var mye spill på midtbanen og mye balltap, mye pga den nevnte isen. Etter 27 minutter av 2. omgang økte Martin Bjerkeset til 7-1 etter flott forarbeid av Lars Fredrik Olsen. Helt på tampen reduserte Dylan Lindblad for Akilles slik at sluttresultatet ble 7-2 til Solberg.

En bra start for Solberg i cupen før neste kamp som går fredag kveld kl 21:00 mot Falu BS.