Rapport: Botnia 1-7 Solberg

Solberg stilte med samme mannskap som i gårsdagens kamp mot Västerås Bandy.  Etter 2 minutter setter Solberg opp et fantastisk angrep, der Eirik Bø Johnsen går opp med ballen og dropper ned Kristian Hagen som setter ut på Sondre Kristoffersen som på direkten setter den tilbake til Hagen som setter den sikkert alene med keeper til 1-0. Bandygodis! Botnia ligger lavt i banen og Solberg styrer spillet med mye ballinnehav. Etter 7 minutter finner Emil Gulbrandsen Kristoffersen med et perfekt løft, men Kristoffersen får ballen litt for langt foran seg. Han får spilt Martin Bjerkeset som igjen finner Christopher Nålby, men avslutningen til Nålby går utenfor. Like etter kommer Bjerkeset rundt på venstre og Gulbrandsen får en bra skuddmulighet rett foran mål, men avslutningen går utenfor.  Etter 10 minutter får Kristoffersen en ny bra mulighet etter et flott løft fra Bø Johnsen, men avslutningen går utenfor. I angrepet etter kommer Botnia til en bra sjanse, men Ole Tobias Fevang redder og Botnia skaffer en corner fra høyre. Botnia prøver en variant og det blir en situasjon foran mål der dommerne dømmer straffe. En av Solbergs forsvarere spilte ballen inn til Fevang som tok den opp. Dermed fikk også Fevang utvisning i den situasjonen. Kaapo Schreck er sikker og dunker inn 1-1 fra straffemerket.

Kristian Hagen med 5 mål

Hagen med sitt andre
Like etter finner Eirik Solberg Christopher Nålby med en flott pasning og sender Nålby fri. Avslutningen til Nålby er litt for svak og keeper redder. Heldigvis er Kristian Hagen påpasselig frempå og setter 2-1 for Solberg etter 16 minutter. I angrepet etter skaffer Kristoffer Hellum en corner fra høyre som Eirik Bø Johnsen skyter i rusen. Etter 18 minutter blir Hellum helt fri på et nydelig løft fra Gulbrandsen, men andre touchet blir for langt og glir inn til keeper Olli Pulkkanen. Botnia fortsetter med sitt veldig lave forsvarsspill og Solberg har mye ball. Etter 23 minutter går Erik Fjeldheim hele veien og kommer rundt på venstre, men avslutningen fra skrått hold går ut til innslag. Etter 25 minutter kommer Kristoffersen fint rundt på høyre og spiller Hagen foran mål. Hagen får en kjempesjanse til å gjøre hattrick, men avslutningen går utenfor. Like etter kommer Hagen på en kontring og drar seg nesten helt fri, men blir tatt i siste stund av Heikki Pesonen  som drar på seg en utvisning. Frislaget blir resultatløst. I angrepet etter kommer Botnia rundt på høyre og skaffer en corner. Fevang redder corneren relativt enkelt. Så får Kristoffersen en ny kjempesjanse etter et løft, men igjen går avslutningen utenfor. Helt på tampen får Kristoffersen drømmetreff fra langt hold som satt i motsatt kryss.

En omgang der Solberg styrer alt mot et lavtliggende Botnia. Solberg skaper mye på løft, men sliter med å sette de store sjansene i mål.

Eirik Bø Johnsen på spillehumør i dag

Noe av det første som skjer i 2. omgang er at Hagen kommer helt fri på nok et løft, men får ikke med seg ballen og Botnia får avverget til corner fra høyre som Thomas Moen skyter over. Botnia fortsetter med sitt ekstreme lave forsvarsspill uten at de heller ligger så veldig tett. Det virker som om Solberg skaper sjanser hver gang de satser. Og det skjer etter 6 minutter da Hagen fullbyrder sitt hattrick etter flott forarbeid av Eirik Bø Johnsen. Bø Johnsen avanserte opp i banen og spilte Hagen helt fri med Peräjärvi. Hagen satte sikkert 3-1 med sin tredje scoring for dagen. Like etter får Eirik Solberg en bra mulighet på venstrekanten, men Peräjärvi redder relativt enkelt. Etter 10 minutter løsner Gulbrandsen ett bra skudd fra venstre, men Peräjärvi redder ut til corner fra venstre. Den setter Øyvind Bø Johnsen i nettveggen. Etter 12 minutter kommer Botnia på sitt første angrep og kommer helt fri til høyre. Fevang gjør en bra redning og Botnia får en corner fra høyre. Den snappes på første, men Hermann Eriksen leser den og får klarert. Etter ca 15 minutter av 2. omgang begynner isen å bli dårligere og man ser at ballen hopper og spretter. Etter 17 minutter får Hagen en fin mulighet i venstrevinkel etter flott forarbeid av Nålby, men skuddet går utenfor.

Martin Bjerkeset med fantastisk solomål

Hagen med ekte hattrick
Etter 18 minutter får Solberg nok en corner, denne gangen fra venstre. Øyvind Bø Johnsen skyter igjen, men nok en gang utenfor. I samband med denne corneren gjør Botnia ett keeperbytte der Olli Pulkkanen kommer inn for Peräjärvi. Etter 20 minutter snapper Nålby pallen høyt oppe til høyre og finner Hagen med en nydelig pasning inne i feltet. Hagen er sikkerheten selv og setter sitt fjerde mål for dagen og sender dermed Solberg opp i 5-1. Etter 22 minutter skaffer Botnia en ny corner fra høyre som skytes langt over. Like etter får Hagen et fantastisk løft fra Gulbrandsen og setter sikkert 6-1 og gjør dermed ett ekte hattrick i 2. omgang. Etter 25 minutter gjør Bjerkeset en fantastisk soloprestasjon og går i gjennom hele Bosnias forsvar og setter 7-1. Like etter skaffer Botnia nok en corner fra høyre, men skuddet går i rusen.

En kamp der Solberg igjen dominerer totalt og med litt bedre konsentrasjon kunne og burde seieren vært mye større. Spesielt det lange spillet gjorde Solberg utrolig bra, men angrepsspillerne slet med å omsette løftene i mål. Nå venter sannsynligvis en gruppefinale mot Västanfors i kveld kl 19:30.

BOTNIA – SOLBERG 1-7 (1-3)
0-1: Kristian Hagen (Sondre Kristoffersen)
1-1: Kaapo Schreck
1-2: Kristian Hagen
1-3: Sondre Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)
1-4: Kristian Hagen (Eirik Bø Johnsen)
1-5: Kristian Hagen (Christopher Nålby)
1-6: Kristian Hagen (Emil Gulbrandsen)
1-7: Martin Bjerkeset (Eirik Bø Johnsen)