Drammen 3-3 Solberg

Etter en uke pause dro Eliteserien i gang igjen onsdag kveld da Solberg gjestet Marienlyst og kamp mot serieleder Drammen. Ett lett snøfall gjorde at forholdene ikke ble perfekte, men det gikk fint an å spille langs isen i samtlige 90 minutter. Eirik Lunden og Kristian Hagen sto over med sykdom så det var et ungt Solberg-lag på isen i dag. Magnus Hansen spilte blant annet venstreback og klarte det med bravur. Kampen startet med at Drammen gikk rett i angrep og skaffet en corner, men den ble resultatløs. Kampen bølget frem og tilbake med noen halvsjanser til begge lag. Det var bortelaget som skulle gå opp i føringen med 1-0 da Sondre Kristoffersen sikkert satte en straffe på Oliver Hereta etter 11 minutter.  Gleden var kortvarig, kun 5 minutter senere var det balanse i regnskapet da Simen Nordahl Olsen kom rundt på høyrekanten og satte 1-1 forbi Ole Tobias Fevang i Solberg-målet.

Ole Tobias Fevang gjorde en god match i målet

Begge lag hadde sine muligheter utover i omgangen, men begge keepere gjorde bra innsatser. Begge lag hadde også flere cornere, men ingen av lagene hadde noen spesielt vellykket aften når det kommer til cornere. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, noe som var helt ok ut i fra spill og sjanser etter 45 minutter.

“I dag har vi intensiteten vi har manglet i det siste”

Robert Arnesen

Emil Gulbrandsen med 2 assist i kveld

Drammen satte full fart fra start i 2. omgang og fikk en knallstart da Marius Mørch Andersen stjal ballen fra en Solberg-spillere inne i feltet. Mørch Andersen lot seg ikke be to ganger og dunket ballen i nettet bak Fevang. Like før hadde også Stian Stærkeby prikket stolpen fra langt hold. Drammen økte også til 3-1 noen minutter senere da Thomas Stærkeby slo ett frislag inn foran mål og Mads Hansen styrte lekkert ballen inn i mål. Kampen bølget frem og tilbake som i 1. omgang, men Drammen hadde skaffet seg et solid overtak det første kvarteret av 2. omgang.

Solberg ga seg ikke og rett etter Hansens scoring var Kristoffersen på ferde igjen for bortelaget. Drammen mistet ballen i farlig posisjon og Emil Gulbrandsen sendte Kristoffersen helt fri og han var sikker alene med Hereta og reduserte til 3-2. Noen minutter senere var opphentingen et faktum da Gulbrandsen fant Eirik Bø Johnsen i bakrommet med et vakkert løft. Bø Johnsen var sikkerheten selv alene med Hereta og utlignet til 3-3. Mot slutten av kampen gikk begge lag for seieren og i denne perioden sto både Fevang og Hereta for bra redninger. Drammen hadde nok flest muligheter mot slutten, men det var Solberg som allikevel var nærmest seieren da Gulbrandsen fikk kanontreff på en corner fra venstre som Hereta gjør en kanonredning på. Dermed ebbet kampen ut med 3-3 og poengdeling i en jevn og tett kamp.

Nå venter Ullevål på Solbergbanen kl 18:00 på søndag.