Høvik 4-8 Solberg

Etter en liten landslagspause var Eliteserien i gang igjen onsdag kveld og Solberg tok turen til Bærum for bortekamp mot Høvik. Emil Gulbrandsen og Eirik Lunden var ute for bortelaget i kveldens kamp som gjorde at flere av unggutta fikk sjansen. Det regnet tett ved kampstart og gjorde spilleforholdene vanskelige. Solberg startet best og tok ledelsen allerede etter 4 minutter ved toppscorer Sondre Kristoffersen. En lang lyre som ut til å gå inn til Høviks keeper Simen Lyche Kjøllmoen, men Kjøllmoen mistet ballen og da lot ikke Kristoffersen seg be to ganger og sendte Solberg i ledelsen med 1-0 på åpent mål. Høvik slo stort sett langt fra egen dødlinje, noe Solberg hadde grei kontroll på. Solberg prøvde å spille litt mer etter isen, men det ble vanskelig å skape de helt store sjansene på den vanskelige isen.

Etter ca 25 min driblet Christopher Nålby seg gjennom på høyrekanten, men Kjøllmoen gjorde en enorm redning ut til corneren. På corneren fikk Eirik Solberg bra treff og økte ledelsen til 2-0. Rett fra avslag slo Høvik en lang ball inn i feltet der Lars Erik Grøtterud stoppet ballen med høy kølle. Dommerne dømte straffe og denne ble sikkert satt i mål av Herman Ringdal.

Eirik Solberg dunket inn en corner fra høyre

Etter dette tok Solberg over totalt og radet opp sjanser foran Kjøllmoen i Høviks mål. Og Solberg fikk også uttelling etter ca en halvtime da Sondre Kristoffersen plukket opp ett skudd fra Christopher Nålby inne i feltet til Høvik. Kristoffersen dunket inn 3-1 fra 10 meter. Like etter kom også 4-1 da Magnus Hansen sendte en lang lyre som Nålby ble helt fri på. Nålby gjorde ingen feil alene med Kjøllmoen og nettet sikkert. Etter 38 minutter kom også 5-1 og det var Eirik Bø Johnsen som flippet lekkert til Martin Bjerkeset som like lekkert serverte Even Gamst åpent mål og Gamst hadde en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Rett før pause reduserte Daniel Pundsnes på et langskudd slik at lagene gikk til pause på stillingen 5-2 til Solberg.

Det ble mye kamp på den dårlige isen

I pausen byttet Solberg keeper og Mats Andre Fridlund fikk sjansen i målet. Solberg tok tak i taktpinnen fra start på en mye bedre isflate. Etter ca 5 minutter satte Eirik Bø Johnsen opp Kristian Hagen som gjorde det meste selv før han lekkert satte ballen i mål bak Kjøllmoen til 6-2. 2. omgang ble ikke veldig hendelsesrik der Solberg styrte spillet og hadde masse ball mot et lavtliggende Høvik-lag. Høvik skapte lite eller ingenting og Solberg var brukbart fornøyd med kampen slik den var.

Etter ca 36 minutter rullet Solberg lekkert opp på venstrekanten og Nålby fant Erik Fjeldheim inne foran mål som sikkert satte 7-2 for Solberg. Like etter snappet Even Gamst ballen og økte til 8-2. Helt på tampen reduserte Høvik to ganger, først ved Even Lubeck før Torstein Nævestad fastsatte sluttresultatet til 8-4 for bortelaget Solberg.

Nå venter toppkamp mot Drammen førstkommende søndag kl 18:00 på Solbergbanen.