Høvik 4-9 Solberg

Solberg reiste søndag ettermiddag tilbake til finalearenaen Bærum idrettspark for å møte Høvik. Eirik Bø Johnsen hvilte og Sondre Steiner fikk sjansen som venstrehalf. Magnus Hansen var med i sin første eliteseriematch og fikk masse spilletid i 2. omgang. Solberg tok tak i kampen fra start og dominerte fullstendig fra 1 minutt. Etter 5 minutter kom det første målet da Emil Gulbrandsen fant Sondre Kristoffersen foran mål med et kjapt innslag. Kristoffersen lot seg ikke be to ganger og sendte Solberg i føringen med 1-0. Like etter spilte Christopher Nålby vakkert frem Martin Bjerkeset som satte 2-0 for Solberg. Etter 10 minutter kom 3-0, og igjen var det Kristoffersen som var frempå foran Høviks mål. Forarbeidet kom fra Øyvind Bø Johnsen. Solberg spilte ball i hatt med Høvik og hadde stort tempo på både ball og skøyter. Og spørsmålet er om ikke den fjerde scoringen er årets vakreste hittil. Et utrolig samspill endte til slutt med at Kristian Hagen sendte Nålby i gjennom og han satte sikkert 4-0. Bandygodis!

Sondre Kristoffersen med 6 poeng i kveld

Etter ca 20 minutter ble Kristoffersen fri på et løft og sendte ballen uselvisk videre til Nålby som kontant satte ballen i nettaket på sin første berøring og dermed gikk Solberg opp i 5-0. Kristoffersen fulgte opp med sitt tredje like etter etter pasning fra Martin Bjerkeset og etter dette tok også Høvik timeout. Solberg fortsatte storspillet og kunne faktisk ledet mer enn det de gjorde på dette tidspunktet. Rett før pause kom 7-0 da Kristian Hagen ble helt fri på et bra løft fra Lars Fredrik Olsen. Hagen var sikker alene med keeper og fastsatte pauseresultatet til 7-0 for Solberg. En utrolig solid omgang der Høvik ble statister mot et Solberg med høyt balltempo og varierende angrepsspill.

Martin Bjerkeset med 1+1 i kveld

Forhåpningen var at Solberg skulle fortsette det glimrende spillet fra 1. omgang, men 2. omgang ble stikk motsatt der det ble mye pasningsfeil, dårlig tempo og for raske angrep. Ole Tobias Fevang hvilte i denne omgangen og junior Mats Andre Fridlund fikk sjansen. Høvik reduserte etter 8 minutter gjennom Maxim Pyanov før Solberg svarte da Gulbrandsen fant Kristoffersen ute ved vantet og Kristoffersen dro seg inn i banen og satte sikkert 8-1. 9-1 kom like etterpå da Kristoffersen fikk et løft som han med ryggen til spilte mellom bena til Nålby som fikk servert ballen på et sølvfat og kunne enkelt sette 9-1 bak Høviks keeper. Lekker assist av Kristoffersen som var het i kveld.

Herfra og ut ble det mest rot og dårlig bandy. Høvik reduserte tre ganger mot tampen mot et sløvt Solberg-lag. Maxim Pyanov fullførte sitt hattrick, mens Nikolai Due Straumann også kom på scoringslisten. Kristian Hagen fikk en gyllen mulighet til å sikre tosifret for Solberg helt på tampen, men avslutningen gikk i tverrliggeren. Dermed endte kampen med 9-4 til Solberg.

Etter en fantastisk 1. omgang ble 2. omgang en lang transportetappe med mye rot og slapt spill. Man får ta med seg 1. omgang og jobbe med å holde det nivået i hele kampen. Nå venter ubeseirede Sarpsborg på Solbergbanen førstkommende onsdag kl 19:00.