Mjøndalen 1-4 Solberg

Endelig var bandyens julaften her og i år gikk kampen på Vassenga. Mjøndalen hadde 2 strake seiere i denne klassikeren og Solberg var sugne på å ta tilbake tronen i Eiker. Været var strålende for første gang på flere år og alt lå til rette for en spennende og herlig bandykamp. Solberg startet best og tok ledelsen allerede etter 5 minutter. Christopher Nålby dro seg fri og løsnet ett skudd som Mjøndalen-keeper Pete Pättiniemi måtte gi retur på. Først på returen er Even Gamst som sender bortelaget i føringen med 1-0. Kun minutter senere utlignet Mjøndalen da Bendik Gommerud snappet opp en løs ball etter en feil i Solberg-forsvaret. Gommerud sendte Alexander Serov alene i gjennom og han gjorde ingen feil alene med Ole Tobias Fevang og dermed var stillingen 1-1.

Even Gamst satte 1-0 for Solberg

Solberg hadde mest ball og styrte spillet, mens Mjøndalen lå tett i defensiven og satset på kontringer. Mjøndalen forsvarte seg veldig bra og skapte også en del farligheter foran Fevang i Solbergs mål. Oppsummert var det en jevn og tett omgang der Solberg styrte det meste av spillet, men Mjøndalen hadde de heteste sjansene til å gå opp i ledelsen. Ingen av lagene klarte å sette ballen i mål flere ganger så dermed gikk man til pause på stillingen 1-1.

“Deilig å vinne igjen på 2. juledag etter to tap på rad”

Martin Bjerkeset

Solberg feirer lagets første mål

Solberg tok tak i taktpinnen fra start i 2. omgang og presset Mjøndalen tilbake i banen. Laget skapte flere sjanser og etter 9 minutter tok bortelaget ledelsen igjen. Etter en kanonade mot Mjøndalens mål satte Even Gamst først ballen i tverrliggeren før Emil Gulbrandsen dunket inn returen og sendte Solberg opp i 2-1. Solberg fortsatte sitt gode spill og hadde ganske bra kontroll på matchen med mye ballinnehav og grei kontroll på de få angrepene som Mjøndalen kom med. Etter ca 20 minutter kom kampens fineste mål. Eirik Bø Johnsen dro i gang en kontring og sendte Gamst helt fri med keeper. Da alle trodde at Gamst skulle øke til 3-1 satte han heller ballen inn til en enda bedre plassert Christopher Nålby som fikk en enkel jobb med å sende Solberg opp i 3-1.

“Dette smaker bedre enn julemiddagen”

Robert Arnesen

Christopher Nålby takker Even Gamst for pasningen

Etter 34 minutter av 2. omgang satt spikeren i MIF-kista da Erik Fjeldheim ble felt på vei i gjennom. Dommerne dømte straffe og Sondre Kristoffersen satte denne i mål til 4-1 for Solberg. En veldig bra og kontrollerende 2. omgang av Solberg der rommene kom etterhvert som Mjøndalen ble slitne.

Nå venter en liten pause før Solberg tar i mot Røa onsdag 3. januar kl 19:00 på Solbergbanen.

MJØNDALEN – SOLBERG 1-4 (1-1)
0-1: Even Gamst (Christopher Nålby)
1-1: Alexander Serov (Bendik Gommerud)
1-2: Emil Gulbrandsen (Even Gamst)
1-3: Christopher Nålby (Even Gamst)
1-4: Sondre Kristoffersen