Mjøndalen 1-8 Solberg

Mjøndalen tok i mot Solberg til lokaloppgjør på en perfekt isflate på Vassenga fredag kveld. Thomas Moen var tilbake fra sin ansiktsskade, dog med gitter. Kristoffer Hellum fikk også sjansen mot naboen. Solberg begynte best og åpnet scoringene med en flott 1-0-scoring. Emil Gulbrandsen fant Sondre Kristoffersen med en nydelig flipp over Mjøndalens forsvar og alene med Kevin Lauritzen gjorde Kristoffersen ingen feil. En kanonstart for Solberg. Like etter kom dog utligningen da Bendik Sørensen fikk litt for mye rom og tid på Solbergs banehalvdel. Sørensen løsnet av et skudd fra 18 meter som satt nede i hjørnet til Ole Tobias Fevang og dermed var lagene like langt. Spillet jevnet seg ut litt selv om Solberg hadde klart mest ball. Men Mjøndalen lå tett i sine posisjoner og Solberg slet med å skape  allverden de første 20 minuttene. Etter 23 minutter kom 2-1 for Solberg og igjen var det Kristoffersen som var frempå etter forspill fra Martin Bjerkeset.

Sondre Kristoffersen satte 5 mål på Mjøndalen

Siste halvdel av 1. omgang løsnet det litt for Solberg samtidig som Mjøndalen ble slitne. Etter 30 minutter økte til Eirik Solberg til 3-1 på en retur etter litt rot i feltet. Så kom 4-1 på en corner fra venstre gjennom Kristoffersen som dermed satte sitt hattrick etter 35 minutter. Kristoffersen skulle også gjøre sitt fjerde mål før pause da han snappet opp en horribel feilpasning fra en Mjøndalen-spiller og dunket ballen høyt i mål bak Lauritzen.

Dermed gikk Solberg til pause med ledelse 5-1 over Mjøndalen i en omgang der Mjøndalen holdt stand en stund, men Solberg tok mer og mer over og det var ikke noe å si på at bortelaget ledet med 5-1 til pause.

Emil Gulbrandsen er i storform om dagen

2. omgang ble en stor transportetappe. Mjøndalen hadde ikke ork til å komme tilbake og Solberg gjorde omtrent som de ville ute på isen. Det var sjelden Solberg kjørte på selv om de dominerte og dermed ble det en litt halvslapp 2. omgang. Men vi fikk noen små øyeblikk med bandygodis innimellom. Etter 10 minutter fant Gulbrandsen Kristoffersen i bakrom igjen med en fantastisk pasning. Kristoffersen var sikker og rundet Lauritzen før han satte ballen i åpent mål. Denne duoen har virkelig funnet tonen i de siste kampene der Gulbrandsen har servert sin spydspiss med fantastiske pasninger.

7-1 kom da Sondre Steiner dro seg ned på høyrekanten før han sendte ballen inn foran mål og på bakerste stolpe dukket Eirik Bø Johnsen opp som hadde en enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål. Sondre Kristoffersen avsluttet kampen som servitør da han med en delikat liten flipp fristilte Christopher Nålby. Nålby var sikker alene med Lauritzen og fastsatte sluttresultatet til 8-1 for Solberg.

En ålreit match fra Solberg som vinner stort uten å gjøre noen formidabel innsats. Emil Gulbrandsen og Sondre Kristoffersen var de mest fremtredne i dag. Nå venter en tøff bortematch mot Ready på søndag kl 18:00.

Christopher Nålby avsluttet med 8-1

MJØNDALEN – SOLBERG 1-8 (1-5)
0-1: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)
1-1: Bendik Sørensen (Robin Cras)
1-2: Sondre Kristoffersen (Martin Bjerkeset)
1-3: Eirik Solberg
1-4: Sondre Kristoffersen (Lars Erik Grøtterud)
1-5: Sondre Kristoffersen
1-6: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)