NTNUI 3-5 Solberg

Denne fredag kvelden skulle vi møte NTNUI på Høvikbanen såpass sent som kl 21. Kampen var opprinnelig oppsatt på Solbergbanen tidligere i år, men grunnet sterk kulde så kunne ikke kampen gjennomføres. Allerede før kampen starter er det dessverre nok en gang trøbbel med isen på Høvikbanen. Store områder som ikke ismaskinen klarer å høvle unna gjør at det føles som sandpapir lang begge kantene på banen og enkelte andre områder. Jeg tviler på at denne kampen ville blitt satt i gang hvis det var herrene som skulle spilt her i dag…. 10 minutter etter oppsatt tid kommer vi endelig i gang.

Solberg kommer best ut av startgropa og presser på og skaper flere cornere i startene av kampen. Etter 15 minutter tar NTNUI mer og mer over presset, men vi forsvarer oss godt. NTNUI kommer ofte i stor fart oppover, men en tett midtlinje hos Solberg gjør at de kun får med seg cornere. På cornere er vi godt forberedte og tar det meste i blokka. Ikke før det er spilt 41 minutter kommer første målet og det er 0-1 til Solberg. Det er Ida Formo som dunker ballen inn på mål. Det tar Helle Berntsen-Lillejord ned ballen og finner Susanne Skyttern Agdestein som kjemper ballen i mål. Dette resultatet står til pause.

Som i første omgang starter også Solberg best i andre omgang. Andrea Riegels blir spilt alene med NTNUI sin forsvarerspiller og runder henne. Rett før hun skal putte ballen i mål blir kølla hennes låst ned av forsvarspiller og dommeren dømmer korrekt en straffe til Solberg. Der gjør Martine Døhlen Holm ingen feil og stillingen er 0-2 etter 47 spilte minutter. Etter 50 minutter er det NTNUI sin tur til å få straffe etter Julie Storvik blir felt innenfor 17 meteren. Hun tar straffen selv og gjør ingen feil. Det står nå 1-2. Etter 57 minutter reduserer NTNUI til 2-2 ved Molly Johansson etter fremspill av Julie Storvik. Kun må minutter etter dette i det 59 spilleminutt legger vi på til 2-3 ved Helene Skaret. Her er det Ida Formo igjen som skyter ballen inn i feltet, og Helene Skaret tar ballen på volley inn i krysset. Et fantastisk mål. Etter utligningen tar NTNUI mer og mer over spillet i kampen og presser oss ganske lave. Vi sliter med å få etablert eget spill, og vi velger derfor å ta en timeout for å få satt noen justeringer. Dessverre for oss er det nok en gang NTNUI som utligner til 3-3 på corner etter 67 spilte minutter. Det er Laura Andresen Follesø som scorer og Anette Wiken Lund som får assist. I det 71 minutt får vi straffe på nytt etter en høy kølle av NTNUI i egen 17 meter. Nok en gang er det Martine Døhlen Holm som setter straffen til 3-4. Etter denne straffen begynner NTNUI å ta mer og mer sjanser offensivt noe som skaper mer rom for oss på kontringer. Dette gjør at vi skaper både frislag høyt i banen og cornere nå i slutten av kampen. Seks minutter på overtid så kommer vi på nok en kontring med Susanne Skyttern Agdestein. Hun passerer tre NTNUI spillere i høy fart før hun setter ballen utagbart bak keeper. Stillingen blir da 3-5 noe som også blir sluttresultatet.

En etterlengtet seier for oss og et lite håp lever fortsatt om sluttspillplassen. Vi takker NTNUI for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen.

NTNUI – SOLBERG 3-5 (0-1)
0-1: Susanne Agdestein (Helle Berntsen-Lillejord)
0-2: Martine Døhlen Holm
1-2: Julie Storvik
2-2: Molly Johansson (Julie Storvik)
2-3: Helene Marie Skaret (Ida Edland Formo)
3-3: Laura Follesø (Anette Wiken Lund)
3-4: Martine Døhlen Holm