ØHIL 2-10 Solberg

Søndag ettermiddag var det klart for runde 5 i Eliteserien og Solberg tok turen til Hoslebanen for kamp mot nyopprykkede Øvrevoll/Hosle. Mats Andre Fridlund fikk sjansen fra start i mål og Marius Jansson spilte sin første Eliteseriekamp i karrieren.

Solberg skapte kampens første sjanse allerede etter 50 sekunder da Eirik Bø Johnsen kontret, men Øvrevoll/Hosles keeper Simen Clausen var med på notene. ØHIL skapte sin første sjanse etter 8 minutter, men skuddet gikk like utenfor. Etter 10 minutter kom kampens første mål og det var bortelaget som tok ledelsen. Eirik Lunden brøt en pasning og satte fart fremover før han la ballen tilbake til Christopher Nålby som satte ballen i lengste hjørne. Like etter burde det stått 2-0 etter et fantastisk angrep der ballen gikk på et snøre, men Bø Johnsen misset på åpent mål. I stedet kom utligningen andre veien da Solberg mistet ballen i eget forsvar. Fridlund måtte gi retur på et langskudd og først på returen var Øyvind Gulbrandsen som satte 1-1. Solberg slurvet både offensivt og defensivt og ØHIL var absolutt med på notene.

Christopher Nålby med 3+2 i kveld

Etter 28 minutter fikk ØHIL ballen i mål igjen, men denne ble annulert for liggende spill. I stedet tok Solberg ledelsen igjen etter et fantastisk angrep. Ballen går fort mellom flere spillere før Bø Johnsen spilte fri Even Gamst som sikkert satte 2-1 alene med Clausen. Noen minutter senere er Bø Johnsen på farten igjen og blir haket opp inne i straffefeltet. Solberg fikk tildelt straffe som Sondre Kristoffersen satte rett på Clausen. Etter 43 minutter økte Nålby til 3-1 med en hånd etter at et frislag fra venstre ble slått inn i feltet. På overtid i 1. omgang fikk ØHIL straffe som Jonatan Saraby sikkert satte nede til venstre og dermed gikk lagene til pause på stillingen 3-2 til Solberg.

“Vi må opp noen hakk fremover”

Sondre Kristoffersen

Martin Bjerkeset med 2 mål i kveld

Etter en horribel 1. omgang satte Solberg full fart fra start i 2. omgang og målene rant inn med jevne mellomrom. Etter 48 minutter kom Kristoffersen rundt på høyre kanten og etter litt om og men kunne Nålby sette sitt tredje mål for kvelden. 8 minutter senere gjorde Kristoffersen sitt første for kvelden da han ble spilt fri lekkert av Magnus Hansen og sikkert satte 5-2 alene med Clausen. Like etter fikk Martin Bjerkeset kanontreff på en corner fra venstre og økte til 6-2. Nå gikk det fort og bare noen minutter senere kontret Kristoffersen på en corner til ØHIL og fikk med seg Eirik Lunden ute til venstre. Pasningen var perfekt og Lunden scorte sikkert. Etter 74 minutter vant Bø Johnsen ballen på offensiv halvdel og satte den ut til venstre på Bjerkeset som kom i full fart og satte enkelt inn 8-2. Etter 85 minutter snappet Nålby en corner fra høyre og spilte inn til Kristoffersen som dunket ballen i nettaket fra kort hold. På overtid fastsatte Sondre Steiner sluttresultatet til 10-2 alene med keeper etter fint forarbeid av Nålby.

Etter en forferdelig 1. omgang løftet Solberg seg en del i 2. omgang og vant den 7-0 etter mange fine scoringer. Ingen stor forestilling, men 2 poeng var et must etter fredagens kollaps på slutten. Nå venter Høvik på Solbergbanen førstkommende onsdag kl 19:00.

“Ingen blendende kamp, men det ble 2 poeng”