Ready 3-1 Solberg

Søndag kveld var det klart for nok en bortekamp, denne gangen mot Ready på Gressbanen. Eirik Solberg og Ole Tobias Fevang var tilbake i laget siden kampen mot Røa. Ett lite snøfall kom ned før kampen, men ingenting som gjorde det vanskelig å spille langs isen på Gressbanen. Solberg tok tak i ballen fra start mot et lavtliggende hjemmelag. Det var også Solberg som skapte kampens første sjanse da Emil Gulbrandsen fikk bra treff på en corner fra venstre, men muren til Ready reddet ballen på streken. Etter 13 minutter gjorde Ready en stor feil på egen banehalvdel og Christopher Nålby snapper ballen. Nålby går rundt på venstre kant og finner Martin Bjerkeset foran mål. Andersen-Gott i Readys mål redder første forsøket fra Bjerkeset, men må kapitulere på forsøk nummer 2 og dermed gikk Solberg opp i ledelsen med 1-0.

Martin Bjerkeset satte 1-0

Rett fra avslag gikk Ready i angrep og Solberg sto og sov. Isac Jerner spiller frem Ole Robin Kåsa som får bra treff fra 18 meter og ballen fyker inn i nettet bak Ole Tobias Fevang og dermed er stillingen 1-1.

Solberg har mye ball, men sliter å skape de helt store sjansene mot et samlet Ready-lag. Ready er mer direkte i stilen og satser alt på kontringer. Etter 18 minutter fikk Ready en stor sjanse da et mislykket skudd på en corner fra høyre blir en kanonpasning til en fri Ready-spiller, men muren på streken avverger scoring. Etter 25 minutter gikk Ready opp i ledelsen med 2-1 etter mye kaos inne i straffeområdet. Adrian Johansson trampet rundt på høyre kant og slo ballen inn foran mål. Etter mye om og men får Axel Johansson pirket ballen over streken.

De siste 20 minuttene er hendelsesfattige der Solberg styrer mye, men går på en del balltap som gjør at Ready får kontre. Helt på tampen av omgangen burde det stått 2-2 da Sondre Kristoffersen kom rundt på venstre kant og fant Christopher Nålby helt alene foran mål. Med hele åpent mål klarte Nålby å misse og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Ready.

Ready forsvarte seg med nebb og klør

I 2. omgang ble kampbildet veldig likt. Ready var fornøyd med å ligge bak og satse på kontringer og forsvarte seg godt. Allerede etter 1 minutt av omgangen fikk Solberg en gigasjanse da Eirik Bø Johnsen kom i skuddvinkel ute til høyre. Sondre Kristoffersen er på returen, men ballen vil ikke inn i mål. Like etter kom Christopher Nålby rundt på høyre og spiller 45 grader ut til Kristoffersen som mister balansen i det avgjørende øyeblikket.

Så venter en periode der det skjer lite foran begge lagets mål. Solberg prøver og prøver, men Ready ligger tette og kompakte. Etter 63 minuter får målscorer Kåsa bra treff på en corner fra høyre, men muren til Solberg redder ballen på streken. Etter 75 minutter fikk Isac Jerner et kanontreff fra langt hold som hadde retning mot krysset, men Fevang redder mesterlig ut til corner. Like etter angrep Solberg på venstrekanten og Nålby ble helt fri foran mål, men Andersen-Gott gjør en fantastisk redning. Like etter dunket Kristoffersen ballen i stolpen etter fint forspill fra Bø Johnsen.

I stedet for at Solberg scorer på en av alle sjansene er det Ready som kontret inn 3-1 på overtid. Martin Dregler fant Gustav Eriksson på bakre som sikkert punkterte kampen fra kort hold.

Alt i alt en skuffende bandykamp der Ready får kampen inn i sitt spor etter å ha snudd 0-1 til 2-1 i første omgang. Selv om Solberg var litt tynne og tafatte i angrep har de nok av store sjanser til å vinne kampen. Både udyktighet, uflaks og en god Andersen-Gott gjør at hjemmelaget tar sine første poeng for sesongen. Nå venter Sarpsborg på hjemmebane på fredag kl 19:00.