Ready 6-2 Solberg

Endelig er sluttspillet i gang og Solberg reiste til Gressbanen onsdag kveld for å møte Ready. To lag som har møttes ofte i sluttspill de siste årene, og det har vært mange tette og jevne kamper. Solberg stilte uten sin toppscorer Sondre Kristoffersen, men gledelig at Øyvind Bø Johnsen var tilbake i laget etter sin langtidsskade. Det var glimrende forhold på Gressbanen i kveld og alt lå til rette for en herlig sluttspillsmatch.

Ready startet best og fikk kampens første store sjanse etter 5 minutter da Adrian Johansson ble servert åpent mål av Isac Jerner. Solberg fikk på mirakuløst vis blokkert ut til corner. Corneren klarte de ikke å gjøre noe med da Felix Ljungberg dunket inn 1-0 til hjemmelaget. Ready fortsatte å være det førende laget og etter 10 minutter fikk Johansson sin andre store mulighet, men skuddet gikk over. Etterhvert spilte Solberg seg inn i kampen igjen og begynte å skape sjanser. Christopher Nålby fikk den første, men Ready fikk blokkert Nålbys avslutning i siste liten. Etter 26 minutter fikk Solberg uttelling da Emil Gulbrandsen fant Eirik Bø Johnsen med en genial pasning i bakrommet. Bø Johnsen prøvde å runde Markus Thommessen i Readys mål, men Thommessen var på ballen. I stedet kunne Erik Fjeldheim sette returen i mål og det var balanse i regnskapet.

Erik Fjeldheim utlignet til 1-1

I denne perioden er det jevnt i banespillet og begge lag har sine muligheter. Etter 33 minutter tar Solberg ledelsen med 2-1 etter fantastisk samspill mellom Nålby og Fjeldheim. Nålby går opp med ballen og setter den ut til høyre på Fjeldheim som legger den tilbake til Nålby som sikkert scorer alene med Thommessen. Bandygodis!

De siste 7-8 minuttene av 1. omgang blir et mareritt for Solberg. Først utligner Johansson på halvolley etter forarbeid av Jerner. Like etter sender Ole Robin Kåsa Kjellmann Ready i føringen etter en retur. Og minuttet senere scorer samme mann igjen på et skudd fra siden i lengste. Dermed gikk Ready fra 1-2 til 4-2 på 5 minutter og det ble også pauseresultatet.

Christopher Nålby med lekker scoring

I 2. omgang skjedde det mindre. Solberg hadde stort sett ballen mot et defensivt sterkt Ready-lag. Eirik Bø Johnsen fikk omgangens første sjanse da han fikk bra treff fra langt hold, men Readys keeper gjorde en bra redning. Etter 65 minutter fikk Magnus Hansen kanontreff på corner, men Ready reddet på streken. Ready lot Solberg ha mye ball, men bortelaget slet med å skape de helt store sjansene mot ett tett Ready-lag. Helt på slutten kaster Solberg alt i angrep og da avgjør Ready kampen med to scoringer på tampen. Først setter Gustav Eriksson ballen i mål alene med Fevang etter en lang lure før Adrian Johansson scorer på en corner fra høyre og fastsetter sluttresultatet til 6-2 for Ready.

Ready vinner til slutt fortjent selv om det kanskje ble noen mål for mye ut i fra spill og sjanser. Solberg hadde masse ball, men et tett Ready-lag gjorde det vanskelig for bortelaget. Det var også et merkbart savn etter toppscorer Sondre Kristoffersen.

Honnør til dommerne som holdt en bra linje gjennom hele kampen og lot spillet gå. Sånn det skal være i et sluttspill. Nå venter kamp 2 på hjemmebane førstkommende fredag kl 19:00.