Ready 9-2 Solberg

Søndag kveld tok Solberg turen inn til Gressbanen for en tøff bortekamp mot Ready i skikkelig vintervær. Thomas Moen var tilbake på backen og Magnus Hansen kom inn for Lars Erik Grøtterud i troppen. Ready startet med et høyt press mot Solberg som slet med å komme i gang de første 5 minuttene. Sakte, men sikkert klarte Solberg å spille av Readys press med imponerende ballsikkerhet i de bakre rekker. Allikevel var det Ready som. fikk det første målet og det var fortjent etter 13 minutter. Mathias Åström kom rundt på venstrekanten og fant en helt umarkert Gustav Eriksson foran mål. Eriksson hadde en enkel oppgave med å sende Ready i ledelsen fra 30 centimeter. Etter målet tok Solberg mer og mer over og begynte å skape sjanser som ble farligere og farligere. Den største hadde Sondre Kristoffersen da han dunket en corner i tverrliggeren. Solberg skulle dog få uttelling da Øyvind Bø Johnsen snappet en dårlig Ready-pasning og sendte Eirik Solberg i angrep. Solberg gikk rundt på venstre og fant Christopher Nålby foran mål. Nålby var iskald og utlignet sikkert til 1-1.

Omgangen ebbet ut med 1-1 i en omgang der lagene byttet på å føre matchen som ble spilt i et veldig høyt tempo med to gode lag. Uavgjort var nok greit nok etter spill og sjanser etter 45 minutter.

Eirik Solberg leverte en flott målgivende

Ready sjokkåpnet 2. omgang og økte til 2-1 allerede etter 2 minutter. Martin Dregler fant Eriksson alene foran mål som sikkert satte sitt andre for kvelden alene med Ole Tobias Fevang. Ready virket hete og stresset frem flere feil hos Solberg. Solberg kom seg noe etter det første sjokket og utlignet på vakkert vis da Eirik Bø Johnsen fant Sondre Kristoffersen med et vakkert løft etter 55 minutter. Kristoffersen svarte med et vakkert nedtak og en kontant avslutning i mål til 2-2. Rett fra avslag gikk Ready i angrep mens Solberg sto og sov. Plutselig var Isac Jerner helt fri foran mål og han gjorde ingen og sendte Ready i ledelsen igjen. Like etter får Solberg en veldig unødvendig utvisning på midtbanen og Ready utnytter dette til det fulle. Fredrik Nordby blir spilt fri av Eriksson og setter enkelt 4-2 etter 65 minutter.

TIMEOUT HJALP IKKE
Solberg tok så en timeout for å forsøke å stoppe blødningen som hadde oppstått. Forskjellen fra 1. omgang var enorm og vanligvis ballsikre Solberg-spillere gjorde feil på feil og fikk kontringer i mot. Ready satset alt på en kanonsterk defensiv og fikk betalt til gangs i 2. omgang med imponerende jobbing og innsats. Og etter nok en utvisning til Solberg raknet det fullstending siste kvarteret for bortelaget. Hjemmelaget fikk kontre gang på gang etter balltap for Solberg, spesielt med Fredrik Nordby i spissen. Ready rakk å score 5 mål til før dommeren blåste i fløyta og 4 av disse var på kontringer etter fæle balltap fra Solberg. Alle disse målene var uten assist, dvs at en Solberg-spiller var nest sist på ballen ved samtlige scoringer. Innimellom kontringene satte også Eriksson en kanon i nettaket på corner.

Dermed endte kampen hele 9-2 til Ready etter en forferdelig 2. omgang, spesielt siste halvdel. Ready viste opp en imponerende arbeidsmoral og var utrolig tent i denne kampen. Solberg spilte en god 1. omgang der de styrte mye av spillet og utmanøvrerte Readys press med imponerende pasningsspill og pasningssikkerhet. I 2. omgang var dette som bortblåst og sultne Ready-spillere brøt Solberg gang på gang for så å få fri vei frem mot Solbergs mål.

Nå venter en landslagspause før Solberg reiser til Ullernbanen onsdag 21. desember for å møte Ullern.

Sondre Kristoffersen setter 2-2

READY – SOLBERG 9-2 (1-1)
1-0: Gustav Eriksson (Mathias Åström)
1-1: Christopher Nålby (Eirik Solberg)
2-1: Gustav Eriksson (Martin Dregler)
2-2: Sondre Kristoffersen (Eirik Bø Johnsen)
3-2: Isac Jerner (Stian Kavli)
4-2: Fredrik Nordby (Gustav Eriksson)