Røa 1-4 Solberg

Etter den gode seriestarten var det klart for sesongens første bortekamp da Solberg gjestet Røa på Bogstad kunstis. Ole Tobias Fevang var syk og dermed fikk Mats Andre Fridlund sjansen i mål. Eirik Paulsen Hammerstad kom inn som reserve. I tillegg var Eirik Solberg ute med skade fra Mjøndalen-kampen og inn på venstrehalf kom Sondre Steiner.

Solberg begynte 1. omgang med stort ballinnehav og kontrollerte spillet. Etter ca 10 minutter kom kampens første sjanse da Martin Bjerkeset kommer seg rundt på høyrekanten, men får ikke ballen i mål. Like etter kommer det første målet og det er Sondre Kristoffersen som gjør det meste selv. Han driblet av 3-4 mann og fyrte av fra langt hold og ballen føk inn i nettmaskene til 1-0 for bortelaget. Solberg styrte det meste og lot nesten ikke Røa ha ballen. De få mulighetene de fikk til å gå i angrep var da Solberg mistet ballen på vei frem og nettopp dette skjedde etter ca 19 minutter da Hermann Eriksen måtte ta en Røa-spiller på vei i gjennom og dommerne blåste straffe til hjemmelaget. Mats Andre Fridlund reddet straffa, men Anton Philippenko var påpasselig fremme på returen og utlignet til 1-1.

Sondre Kristoffersen i storform

Målet kom veldig mot spillets gang, men det hindret ikke Solberg i å fortsette å kontrollere hendelsene ute på isen. Etter 33 minutter får Kristoffersen en fin mulighet etter forspill fra Tomas Formo, men skuddet går til side for mål. Like etter vartet Solberg opp med kveldens flotteste scoring. Etter nydelig klapp-klapp spill fikk Kristoffersen ballen ute på venstre og han fant Magnus Hansen helt alene foran mål med en knallhard pasning. Hansen hadde bare å sette ballen i det tomme målet og sendte dermed bortelaget i ledelsen med 2-1, noe som var hans første mål i Eliteserien. Like før pause fikk Solberg en kjempemulighet til å øke til 3-1 da Eirik Lunden tråkket seg helt fri med Røas målvakt, men klarte ikke å omsette muligheten i scoring. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Solberg.

“En solid match der vi kontrollerer det meste”

Eirik Bø Johnsen

Magnus Hansen satte 2-1 for Solberg

Solberg sjokkåpnet 2. omgang da de tok ledelsen 3-1 allerede etter 2 minutter. Emil Gulbrandsen satte i gang Kristoffersen med et kjapt frislag og Kristoffersen gjorde ingen feil alene med keeper. Solberg spilte litt mer unøyaktig i starten på 2. omgang og Røa fikk en del kontringsmuligheter uten at de klarte å skape de store sjansene. Røa hadde også en del mer ball i 2. omgang kontra den første, men hadde vanskeligheter med å skape målsjanser mot et solid Solberg-lag. Etter ca en time fikk Kristoffersen en fin ball fra Hansen på venstrekanten, men avslutningen gikk utenfor. Etter 79 minutter satte Christopher Nålby spikeren i kista da han var først fremme på en retur og økte til 4-1 for bortelaget. Resten av omgangen kontrollerte bortelaget inn og kunne innkassere en velfortjent seier.

Nå venter Ready på Gressbanen førstkommende søndag kl 18:00.