Røa 5-4 Solberg

Onsdag kveld var det klart for siste serierunde i Eliteserien og Solberg tok turen til Bogstad for første gang for å møte nyopprykkede Røa. Hjemmelaget trengte 1 poeng for å klare den siste sluttspillplassen så sant ikke Høvik tok poeng mot Stabæk. Solberg på sin side hadde lite å spille for annet enn å spille på seg selvtillit foran sluttspillet. Mange unggutter fikk sjansen i dag pga litt småskavanker og sykdom, mens Henrik Johansen og Arne-Martin Sørlie fikk sine debuter etter strålende spill på junior- og rekruttlag den siste tiden. Sondre Steiner fikk sjansen som venstrehalf i Eirik Bø Johnsens fravær.

Røa startet best og fikk en gedigen sjanse etter få minutter ved Eskil Hiorth, men Ole Tobias Fevang reddet mesterlig. Hiorth skulle dog få revansje da han var påpasselig fremme på en retur og satte 1-0 for hjemmelaget etter 8 minutter. Solberg slo tilbake noen minutter senere da Emil Gulbrandsen spilte frem Thomas Moen med en nydelig ball i bakrommet. Moen var sikker alene med keeper og utlignet til 1-1. Kampen bølget frem og tilbake på en noe hoppete is som skapte problemer for begge lag underveis. Røa var friske og spesielt ventrehalf Simon Scott var imponerende kampen i gjennom.

Thomas Moen scoret Solbergs første i kveld

Røa tok igjen ledelsen etter 20 minutter på et skudd fra 18 meter gjennom Eirik Frydenlund Norling. Røa var nærmere 3-1 i andre halvdel av 1. omgang, men det var Solberg som fikk utligningen like før pause. Eirik Solberg fikk bra treff fra langt hold og ballen satt i lengste hjørne til 2-2. På overtid av 1. omgang fikk Røa straffe som Mikkel Hæger skjøt rett på Fevang og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2.

“Røa er hetere og bedre enn oss i kveld”

Kristian Hagen

Eirik Solberg med 2 scoringer

Solberg startet 2. omgang best og gikk opp i 3-2 da Eirik Solberg fikk bra treff på corner og satte sitt andre for kvelden. Etter halvspilt 2. omgang utlignet Røa til 3-3 da Herman Nordby var først fremme på en retur. Solberg pådro seg noen utvisninger og Røa fikk overtaket i den sterke medvinden. 4-3 kom på et langskudd fra Eirik Frydenlund Norling etter 26 minutter. Solberg prøvde å komme inn i kampen igjen og hadde mye ball, men Røa forsvarte seg godt og var farlige på kontringer. Etter 85 minutter økte Kristian Maryashin til 5-3 etter et bra flipp fra Simon Scott, banens beste i kveld. Solberg skulle få inn en redusering like etterpå, og det var debutant Arne-Martin Sørlie som var først på en retur og scoret sitt første mål i Eliteserien i sin første kamp. Solberg får et par cornere helt på tampen, men uten uttelling og Røa vinner kampen 5-4 og ble dermed klare for kvartfinale. Solbergs beste i kveld var Eirik Solberg.

Rett etter kampen ble kvartfinalene trukket og Solberg møter Ready med start onsdag 15. februar på Gressbanen.

“Utrolig artig at Arne-Martin scora i debuten, og spesielt med drakt nr 10”