Sarpsborg 4-5 Solberg

Onsdag kveld var det klart for sesongens lengste bortereise da Solberg tok turen til Sarpsborg for å møte serielederen. Lars Erik Grøtterud var sjuk og Magnus Hansen gikk derfor inn på backen. Det var fantastisk bandyvær i Sarpsborg i kveld og forholdene lå til rette for en bra bandymatch. Sarpsborg sjokkåpnet og tok ledelsen allerede etter 40 sekunder da Gustav Jansson var først på en retur. Solberg lot seg ikke knekke og tok styringen på kampen etter den tidlige kalddusjen. Sarpsborg lå tette bak, mens Solberg spilte metodisk med mye ballinnehav. Og etter 9 minutter kom utligningen da Eirik Solberg fant Sondre Kristoffersen i bakrommet. Kristoffersen gjorde ingen feil alene med Robin Eliason i Sarpsborgs mål og utlignet til 1-1. Noen minutter senere sendte Kristoffersen Solberg i ledelsen med 2-1, denne gangen etter et flott flipp fra Magnus Hansen. Kristoffersen la ned ballen og dunket den i nettet på halvvolley. Et fantastisk mål av toppscoreren.

Sondre Kristoffersen banket inn 4 mål i kveld

Kampen bølget frem og tilbake og det var en underholdende og bra bandymatch mellom to gode lag. Etter ca en halvtime utlignet Sarpsborg på corner ved Anton Olsson. Solberg svarte raskt og det var en kopi av Solbergs andre mål. Emil Gulbrandsen fant Sondre Kristoffersen i bakrommet og igjen tok han ballen ned og dunket den i nettet bak Eliason på halvvolley. Kristoffersen gikk på vannet i denne første omgangen. Begge lag hadde sine sjanser det siste kvarteret av 1. omgang, men uten uttelling gikk lagene til pause på stillingen 3-2 til Solberg.

“Det er sterkt og deilig å vinne her nede”

Sondre Kristoffersen

Christopher Nålby avgjorde matchen helt på slutten

Sarpsborg gikk høyere opp i defensiven i 2. omgang og kampen ble mer bølgende og litt mer tut og kjør. Etter 58 minutter gjorde Kristoffersen alt på egenhånd da han vant ballen på midtstreken og dro seg ut mot venstre og dunket ballen i lengste hjørne og økte Solbergs ledelse til 4-2. Etter dette tok Sarpsborg over og presset bortelaget tilbake i banen. Etter 63 minutter satte Olsson sin andre corner og reduserte til 3-4. Ett kvarter før slutt utlignet Sarpsborg til 4-4 ved Artur Sysoev. Sysoev satte fart og dro seg i gjennom hele Solbergs forsvar og scorte alene med Ole Tobias Fevang. Sysoev var farlig i hele 2. omgang med sin enorme fart. De siste 10 minuttene tok kampen fullstendig fyr og det meste skjedde på Sarpsborgs banehalvdel.

Fevang kastet langt på Erik Fjeldheim som ble revet ned inne i feltet og dommerne blåste straffe. Kristoffersen gikk frem, men straffen gikk rett på Eliason. Minuttet senere ble Eirik Solberg felt og dommerne blåste straffe igjen. Kristoffersen gikk frem igjen, men denne gangen skjøt han straffen utenfor. To straffebom på 1 minutt! Men det var allikevel Solberg som hadde mest å gi mot slutten. Med to mann utvist etter straffene fikk Christopher Nålby nok rom til å avansere mot Sarpsborgs forsvar før han fikk knalltreff fra 20 meter. Ballen føk inn i flaskehøyde bak Eliason og Solberg tok igjen ledelsen med kun minutter igjen å spille. Solberg red av Sarpsborgs siste forsering og kunne juble for en sterk borteseier. Sondre Kristoffersen var Solbergs gigant i kveld med 4 knallscoringer og ellers bra spill.

Nå venter Øvrevoll/Hosle på hjemmebane førstkommende søndag kl 18:00.

“Vi gjør en bra match og vinner fortjent”