Rapport:
Sarpsborg 7-3 Solberg

Søndag formiddag tok Solberg turen til Sarpsborg for å møte serielederen på Sarpsborg stadion. Solberg stilte med samme mannskap som sist mot Høvik, det vil si uten Sondre Kristoffersen og Thomas Moen. Solberg åpnet best og tok ledelsen 1-0 på en corner gjennom Emil Gulbrandsen etter 5 minutter. Kampen bølget frem og tilbake i hele 1. omgang med sjanser til begge lag. Sarpsborg fikk også uttelling på corner etter 13 minutter da evigunge Christer Lystad utlignet til 1-1.  Utover i 1. omgang ble isen tørr og vanskelig å håndtere pga varmen/vinden og begge lag gikk over til slå mer langt. Rett før pause ble Mikko Lukkarila felt i straffefeltet og dommere blåste straffe. Denne banket Ilya Ponomarev i nettaket og fastsatte dermed pauseresultatet til 2-1 for hjemmelaget.

En omgang som var veldig jevn og spillet bølget frem og tilbake hele veien.

Kristian Hagen var glimrende i 2. omgang

Solberg åpnet 2. omgang og best og etter en utvisning til hjemmelaget hadde Kristian Hagen en alle tiders mulighet til å utligne, men Robin Eliason reddet da Hagen kom fri. I stedet kontret Sarpsborg og økte til 3-1 på et langskudd fra Ponomarev. Sarpsborg var i støtet etter scoringen og radet opp cornere, men uten resultat. I stedet var det Solberg som fikk alle tiders mulighet til å redusere da Eirik Lunden ble felt og dommerne blåste straffe. Dessverre for Solberg skjøt Christopher Nålby rett på Eliason. Sarpsborg satte i gang en ny kontring noen minutter senere og økte til 4-1 da Ponomarev nok en gang satte ballen i mål fra langt hold.

Solberg ga seg ikke og reduserte til 4-2 like etterpå. Kristian Hagen spilte fri Eirik Lunden som enkelt satte reduseringen alene med Eliason. En nydelig pasning fra kaptein Hagen. Sarpsborg svarte dog like etterpå og økte til 5-2 på en fantastisk soloprestasjon av Lukkarila. Kampen bølget frem og tilbake med Solberg som spillførende og Sarpsborg som vasse på kontringer. Etter en corner snappet Eirik Solberg opp en retur og reduserte til 5-3. Så fikk Sarpsborg to utvisninger på kort tid og ble presset tilbake voldsomt av Solberg som radet opp sjanser og cornere.

“Sarpsborg var hetere enn oss foran begge målene”

Simon Stavis

Eirik Lunden scoret og skaffet straffe

Solbergs press ga ikke uttelling og i stedet var det Sarpsborg som satte to scoringer med to mann mindre. Først ved Lukkarila på et langskudd, før Mathias Nilsen fastsatte sluttresultatet til 7-3 fra kort hold etter flott forarbeid av Lukkarila.

Det ble en merkelig bandymatch der isen ble vesentlig mer spillbar i 2. omgang. Solberg styrte mye av spillet, mens Sarpsborg var vasse på kontringer og scoret mål på riktige tidspunkt i kampen. Spesielt på stillingen 5-3 med to mann mer burde Solberg omsatt noen av sjansene og alle cornere i mål. I stedet fikk hjemmelaget øke ledelsen med to mann mindre på isen. Hjemmelaget var hetere foran begge målene denne formiddagen og det gjør at de to poengene blir igjen i Sarpsborg, selv om resultatet lyver noe om man ser kampen i sin helhet.

Nå venter Ready på hjemmebane neste søndag kl 18:00.

“Vi tar noen steg i riktig retning, resultatet sier ikke hele sannheten”