Rapport:
Solberg 0-5 Ready

Seriespillets siste hjemmekamp ble spilt søndag kveld og det var Ready som sto for motstanden. Thomas Moen var tilbake fra skade og erstattet Lars Fredrik Olsen som var utilgjengelig. Forholdene var upåklagelige i kveld, noe som hører til uvanlighetene i årets sesong. Ready startet kampen best med en tett defensiv og rake angrep som skapte farligheter for hjemmelaget. Etter 6 minutter tok Ready ledelsen da Felix Ljungberg fikk kanontreff på en corner fra venstre og ballen satt i nettaket bak Ole Tobias Fevang. Solberg hadde en del ball mot et lavtliggende Ready, men de farlige sjansene uteble og det var Ready som virket farligere da de kom i angrep, spesielt ved Fredrik Nordby som var banens gigant i kveld. Etter 25 minutter dro Nordby seg gjennom hele forsvaret til Solberg, men ble stoppet i siste liten. Det kunne se ut som en straffe, men dommerne viste corner fra høyre for Ready. Og den corneren var en reprise på den første scoringen. Gustav Eriksson kom ryggende inn i feltet og dunket inn 2-0 for bortelaget.

Ole Tobias Fevang gjorde en god kamp bakerst

I siste halvdel av 2. omgang kom Solberg til litt flere sjanser, spesielt etter flipp i bakrommet. Christopher Nålby fikk den beste, men Kevin Sterner gjorde en bra redning da Nålby dro seg fri. Dermed gikk Ready inn til pause på stillingen 2-0 i en omgang der de hadde bra kontroll defensivt og skapte de største farlighetene. To kanonskudd på cornere ga Ready overtaket før 2. omgang.

“Vi gjør mye bra, men det er brutalt om dagen”

Simon Stavis

Eirik Lunden i kamp mot Fredrik Nordby

Solberg startet 2. omgang meget bra og gikk rett i strupen på Ready. Ready dro på seg et par utvisninger og Solberg skapte flere farligheter før dommerne blåste straffe til hjemmelaget da Eirik Bø Johnsen dro seg forbi flere Ready-spillere og ble felt. Kristian Hagen steg frem, men Kevin Sterner reddet straffen enkelt. Solberg fortsatte å kjøre på, men ble litt for tynne fremover mot et defensivt sterkt Ready-lag. I tillegg sto Sterner bra bakerst for bortelaget. I stedet for at Solberg fikk uttelling på den gode perioden sin i starten av 2. omgang ble det i stedet Ready som fikk neste mål og nok en gang var det corner som gikk i mål for bortelaget og det var Fredrik Nordby som fikk gleden av å øke til 3-0. Like etter kom også 4-0, nok en gang på corner. Etter et skudd fikk Simon Carlsson en kjempemulighet på en retur og satte sikkert 4-0 for Ready.

Kristian Hagen bommer på straffe

Etter dette gikk luften litt ut av hjemmelaget og Ready kontrollerte inn kampen. Etter 75 minutter gjorde Fredrik Nordby alt selv og driblet seg forbi flere Solberg-forsvarere og satte 5-0. En fantastisk enkeltmannsprestasjon av banens beste spiller i kveld. Dermed ender kampen 5-0 til Ready, ett resultat som kanskje ikke speiler kampen til 100%, men det ble en fortjent seier til bortelaget. Solberg hadde en veldig god periode i starten av 2. omgang, men hadde trengt uttelling på noen av de sjansene for å skape kamp ut av det. Eirik Bø Johnsen ble av forbundskaptein Rickard Fritjofsson kåret til Solbergs beste spiller.

Nå venter Røa borte på onsdag kl 19:00 i den siste seriekampen for sesongen.

“Etter en litt tung periode var det godt å gjøre en god kamp rent personlig”